ΑΘΗΝΑ.. ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Loading...


Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην πλατεία Αττικής και κατευθύνομαι προς Πατησίων. Ειλικρινά ντρέπομαι και στεναχωριέμαι για την τραγική κατάσταση που επικρατεί όχι μόνο σε αυτή την περιοχή αλλά στην Αθήνα γενικότερα. Τα σκουπίδια έχουν «πνίξει» την πρωτεύουσα και η κατάσταση είναι πραγματικά ασφυκτική. Εάν το πρόβλημα υπήρχε μόνο σε αυτόν τον δρόμο, θα το δεχόμουνα, όμως αυτή η κατάσταση επικρατεί παντού.

 

 Στην οδό Πατησίων οπού βρίσκεται το Πολυτεχνείο και σε εκείνο το σημείο έχει λάβει μέρος ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας μας, το μόνο που υπάρχει γύρω είναι τόνοι σκουπιδιών, ναρκομανείς, μετανάστες που πουλάνε λαθραία την πραμάτεια τους και αφίσες κομμάτων, γύρω αλλά και μέσα στο πολυτεχνείο όπου τις έχουν κολλήσει υποκινούμενοι φοιτητές……αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Αναρωτιέμαι λοιπόν πού είναι η πολιτεία να μας προστατέψει και να εξαλείψει αυτές τις εικόνες και  αυτές τις καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Δυστυχώς αυτή η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και έχω κουραστεί και εγώ αλλά και όλος ο κόσμος που τα βλέπει και τα βιώνει καθημερινά. Μακάρι η πολιτεία έστω και καθυστερημένα να ευαισθητοποιηθεί και να εξαλείψει αυτά τα φαινόμενα.

Της Έλενας Ντόντη     Ετικέτες