Το τριήμερον της αρχής της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (φωτο & video)

Loading...


Από Καθαράς Δευτέρας έως και της Καθαράς Τετάρτης, 18ης έως 20ης Φεβρουαρίου/ 3ης έως και 5ης Μαρτίου 2014, έλαβον χώραν εις τον ιερόν Μοναστηριακόν Ναόν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης κατά την εν τω Τριωδίω τάξιν η ακολουθία του Όρθρου κατά την πρωΐαν και η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, κατά το εσπέρας, καθ’ ην και εψάλη και ο Μέγας Κανών του Αγίου Ανδρέου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, προεξάρχοντος, κατελθόντος εκ της οικίας Αυτού μετά ραβδούχου και χαζρανίου του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, συμπροσευχομένων δε των Αγιοταφιτών Αρχιερέων, Ιερομονάχων και Μοναχών.

Την πρωΐαν της Καθαράς Τετάρτης, 20ης Φεβρουαρίου / 5ης Μαρτίου 2014, μετά την ακολουθίαν του Όρθρου, έλαβε χώραν η θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, προεξάρχοντος της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου τη συμπροσευχή των Αγιοταφιτών Πατέρων και τη συμμετοχή μελών της παροικίας και μοναζουσών και προσκυνητών.

Την αυτήν ημέραν και ώραν 8.00 π.μ. ετελέσθη η θεία λειτουργία των Προηγιασμένων επί του Φρικτού Γολγοθά υπό του Γέροντος Σκευοφύλακος Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου τη συμμετοχή ευλαβών προσκυνητών.

1

1

{youtube}bxndwr-MBPI{/youtube}Ετικέτες