Τον Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς παρασημοφόρησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε ο Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς Καλλίνικος που επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Θεόφιλο, ο οποίος τον παρασημοφόρησε.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου αναφέρει: «Την Τετάρτην, 30ην Απριλίου/13ην Μαίου 2015, επεσκέφθη το Πατριαρχείον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, συνοδεύων μετά τινων Ιερέων τον Γέροντα αυτού, πολιόν πρώην Μητροπολίτην Πειραιώς κ. Καλλίνικον.

Την εκλεκτήν Αρχιερατικήν προσκυνηματικήν ομάδα ταύτην εδέχθη η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος και Αγιοταφίται Πατέρες και εξέφρασε την χαράν Αυτού επί τη επισκέψει ταύτη.

Ο Γέρων Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικος εξέφρασε χαράν και συγκίνησιν επί τη επισκέψει αυτού και πάλιν εις την Αγίαν Γην και εις τον Πανάγιον Τάφον και το Πατριαρχείον αναμιμνησκόμενος την προσκυνηματικήν αυτού θεωρίαν εις τους Αγίους Τόπους επί σειράν παρελθόντων ετών.

Επί τη αγαστή συγκυρία της επισκέψεως ταύτης, ο Μακαριώτατος ετίμησε τον γηραιόν Μητροπολίτην πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικον διά του παρασήμου του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου, εις αναγνώρισιν των υπηρεσιών αυτού προς την Εκκλησίαν και την συμπαράστασιν αυτού προς τα Πανάγια Προσκυνήματα και το Πατριαρχείον.

Συγκεκινημένος ο πρώην Μητροπολίτης Πειραιώς ηυχαρίστησε τον Μακαριώτατον διά την θερμήν υποδοχήν και την τιμητικήν διάκρισιν, υποσχόμενος ότι άχρι τέλους της ζωής αυτού θα προσεύχηται υπέρ της Εκκλησίας Ιεροσολύμων και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος».

1405par.jpg
1405par1.jpg
1405par2.jpg
1405par3.jpg
1405par4.jpg


Ετικέτες