Στην Κύπρο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Κύπρο βρίσκεται απο χθες ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος χθες το πρωί της τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας.Ο κ. Θεόφιλος βρίσκεται στην Κύπρο, με την ευκαιρία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου και του Αγίου Φιλουμένου του Αγιοταφίτου και Κυπρίου, της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο (στην εντός των τειχών Λευκωσίας).

Στη συνέχεια, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου δέχθηκε, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλο, τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Κύπρου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμόθεο, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο και Τιβεριάδος κ. Αλέξιο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Σάββα, Αρχιμανδρίτη Δοσίθεο και άλλους κληρικούς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Παρόντες στη συνάντηση ήσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμονας και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Η συνοδοί του Πατριάρχου Ιεροσολύμων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Η συνάντηση των δύο Προκαθημένων έγινε σε αδελφικό κλίμα, κατά τη διάρκεια της οποίας, αντηλλάγησαν δώρα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με γεύμα, το οποίο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου παρέθεσε προς τιμή της Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλο και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, ο οποίος ήγε τα ονομαστήρια του.

Σχετικά με την επίσκεψη Θεόφιλου στην Κύπρο η Αρχιγραμματεία του Πατρ. Ιεροσολύμων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Την πρωίαν της Παρασκευής, 26ης|9ης Μαίου 2014, η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος υπό του Γέροντος Αρχιγραμματέως Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, του πνευματικού της Μονής του Αγίου Σάββα Αρχιμανδρίτου π. Ευδοκίμου, του ηγουμένου του προσκυνήματος των Ποιμένων (Μπετσαχούρ) Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου και του Αρχιδιακόνου π. Ευλογίου, αφίχθη από το αεροδρόμιον Ben Gurion του Τελ Αβίβ διά των Κυπριακών Αερογραμμών εις Λάρνακα, επί τω επικειμένω σκοπώ της τελετής των εγκαινίων της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου εις Λευκωσίαν εις Κύπρον.

Εις το αεροδρόμιον Λάρνακος υπεδέχθη τον Μακαριώτατον Πατριάρχην Ιεροσολύμων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου εις Κύπρον Ιερώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος.

Από Λάρνακος η Πατριαρχική και Αρχιερατική συνοδεία αφίχθη εις την παρά την Αρχιεπισκοπήν της Κύπρου Εξαρχίαν του Παναγίου Τάφου.

Ενταύθα εγένετο εις τους δύο Προκαθημένους θερμοτάτη υποδοχή υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιβεριάδος κ. Αλεξίου, Πατριαρχικού Επιτρόπου εις Γάζαν, ιερέων ενδεδυμένων και πιστού λαού.

Εις την είσοδον της Εξαρχίας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ενεδύθη μανδύαν και προεξήρξε της συντόμου τελετής της δεήσεως, η οποία ανεπέμφθη εις τον περικαλλή Ναόν της Εξαρχίας προς τιμήν της Αναλήψεως του Κυρίου και του αγίου νέου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Αγιοταφίτου επί τω επικειμένω την επαύριον, Σάββατον 27ην Απριλίου | 10ην Μαίου 2014 γεγονότι των εγκαινίων.

Την δέησιν ταύτην επεσφράγισεν ο Πολυχρονισμός των δύο Προκαθημένων.

Επηκολούθησε δεξίωσις αναψυχής εις το ηυπρεπισμένον Αρχονταρίκι της Μονής, η υποβολή των σεβασμάτων των πιστών εις τον Μακαριώτατον Πατριάρχην Ιεροσολύμων και των ιεροσπουδαστών της Ιερατικής Σχολής της Αρχιεπισκοπής Κύπρου υπό τον Σχολάρχην Αρχιμανδρίτην π. Βενέδικτον Ιωάννου και ηκολούθησε μικρά ανάπαυσις εις τα καλαισθήτως ανεκαινισμένα και αναπαυτικώτατα καταλύματα της Εξαρχίας.


 Ετικέτες