Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων παρασημοφόρησε τον Μητροπολίτη Τσερνομπίλ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Τσερνομπίλ Παύλος μαζί με άλλους Ιερείς, μοναχές και λαϊκούς και έγιναν δεκτοί από τον Μακαριώτατο κ.Θεόφιλο.

Το ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αναφέρει:

Την Τετάρτην, 1ην / 14ην Οκτωβρίου 2015, ο Μητροπολίτης Βισκορόντ και Τσερνομπίλ κ. Παύλος, συνοδευόμενος υπό των Πανιερωτάτου Μητροπολίτου του Σάρνι κ. Ανατολίου, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου του Βολοντίμιρ – Βολίνσκι κ. Βλαδιμήρου και ομάδος 40 περίπου προσκυνητών, ιερέων, μοναζουσών και λαικών επεσκέφθησαν το Πατριαρχείον.

Τούτους εδέχθη ενθέρμως η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά τινων Αγιοταφιτών Πατέρων και εκαλωσώρισεν αυτούς, λέγων ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι ανθρώπινον κατασκεύασμα, δι’ ο και η δύναμις αυτού δεν προέρχεται εκ του κόσμου τούτου αλλ’ εξ ουρανού. Πρόσφατον παράδειγμα είναι η χώρα της Ρωσίας, η οποία επί 70 έτη είχεν αποποιηθή τον Χριστιανισμόν, μετά δε την πτώσιν του ολοκληρωτικού καθεστώτος ευρέθησαν τα λείψανα εκατοντάδων Αγίων, οι οποίοι βοήθησαν εις την αναγέννησιν της Ρωσικής Εκκλησίας εκ της τέφρας αυτής.

Ο Μητροπολίτης Τσερνομπίλ κ. Παύλος υπενθύμισεν εις τον Μακαριώτατον την επίσκεψιν Αυτού προ 2ετίας περίπου εις την Λαύραν του Κιέβου, την μεστήν λειψάνων αγίων ασκητών, των οποίων εδέχθη την ευλογίαν, καθώς και ο ίδιος νυν μετά των συνοδευόντων αυτώ Πατέρων, Αρχιερέων και Ιερέων δέχονται την ευλογίαν του κενού μνημείου του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου.

Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος επαρασημοφόρησε τον Μητροπολίτην Τσερνομπίλ με το παράσημον του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου, εις αναγνώρισιν των υπηρεσιών και της βοηθείας αυτού προς την Ρωσικήν Εκκλησίαν, αλλά και προς το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων, ιδιαιτέρως όσον αφορά εις την ανακαίνισιν της Βασιλικής της Γεννήσεως της Βηθλεέμ, συγχαίρων αυτόν και λέγων ότι η τιμητική αύτη διάκρισις τον καθιστά συγγενή της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος.

Ακολούθως αντηλλάγησαν φιλοφρόνως τα δώρα της αγάπης του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων και των εκλεκτών επισκεπτών αυτού.

1510jer.jpg
1510jer1.jpg
1510jer2.jpg
1510jer3.jpg
1510jer4.jpg
1510jer5.jpg
1510jer6.jpg


Ετικέτες