Η εορτή του Γενεσίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Ορεινή (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πανηγυρικός ο εορτασμός του Γενεσίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού στην πλησιόχωρον των Ιεροσολύμων Ορεινήν πόλιν Ιούδα.

Αναλυτικά: 

Την Δευτέραν, 24ην Ιουνίου/7ην Ιουλίου 2014, εωρτάσθη η εορτή του Γενεσίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού εις την πλησιόχωρον των Ιεροσολύμων Ορεινήν πόλιν Ιούδα, γενέτειραν αυτού, (Λουκ. 1,39).

Η εορτή αύτη εωρτάσθη εις τον από των ημερών του αειμνήστου Πατριάρχου Ιεροσολύμων Κυρίλλου (1852) Ιεράν Μονήν του Γενεσίου του Προδρόμου, προεξάρχοντος του Πατριαρχικού Επιτρόπου Ιερωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, συλλειτουργούντων αυτώ του Αρχιμανδρίτου π. Ιερωνύμου, του αραβοφώνου ιερέως π. Χαραλάμπους – Φάραχ, ψαλλούσης της χορωδίας του Ναού της Αναστάσεως υπό τον Πρωτοψάλτην Αρχιμανδρίτην π. Αριστόβουλον και συμμετεχόντων εν κατανυκτική προσευχή μοναχών, μοναζουσών, εντοπίων Ορθοδόξων και ευλαβών προσκυνητών.

Η εορτή αύτη εωρτάσθη επίσης πανηγυρικώς και εις την εν τη αυτή κώμη και επί της κλιτύος πλησίον του Εβραικού νοσοκομείου «Χαντάσσα» κειμένην Ιεράν Μονήν του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου, του Πατριαρχείου της Ρωσίας από του 19ου αιώνος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γεράσων κ. Θεοφάνους, συλλειτουργούντων Αυτώ του Αναπληρωτού Προισταμένου της εν Ιεροσολύμοις Πνευματικής Αποστολής (MISSIA) του Πατριαρχείου Μόσχας Αρχιμανδρίτου π. Θεοφάνους και άλλων Ρώσων Ιερομονάχων, ψαλλούσης της χορωδίας των μοναζουσών της Ιεράς ταύτης γυναικείας Μονής.
 Μετά την θείαν Λειτουργίαν ηκολούθησε λιτανεία τρις πέριξ του ιερού Ναού, μετ’ αυτήν δε η οσιωτάτη καθηγουμένη μοναχή Γεωργία παρέθεσεν εις την Αρχιερατικήν συνοδείαν και το πολυπληθές εκκλησίασμα ευφρόσυνον μεν, νηστήσιμον δε μοναστηριακήν τράπεζαν.