Η εορτή του αγίου Χαραλάμπους στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (φωτο & video)

Loading...


Την Κυριακήν της Απόκρεω, 10ην /23ην Φεβρουαρίου 2014, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, του εκ Μαγνησίας της Θετταλίας καταγομένου και επί Σεβήρου βασιλέως και Λουκιανού ηγεμόνος Μαγνησίας το 198 μ.Χ. αθλήσαντος.

Εις την επ’ ονόματι αυτού ιεράν Μονήν, προσκειμένην τω Ναώ της Αναστάσεως βορειοδυτικώς, προεξήρξε του Εσπερινού αφ’ εσπέρας και του Ορθρου και της θείας Λειτουργίας  ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Λύδδης κ. Δημήτριος, Γραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, συλλειτουργούντων αυτώ Αγιοταφιτών Ιερομονάχων και Ιεροδιακόνων και πυκνού εκκλησιάσματος εξ Ελλήνων της Παροικίας Ιεροσολύμων, αραβοφώνων, ελληνοφώνων και ρωσοφώνων προσκυνητών, εν κατανύξει προσευχομένου.

Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας, προσήλθεν εκ του Πατριαρχείου η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών  και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά συνοδείας Αγιοταφιτών και προσεκύνησε.

Την Πατριαρχικήν και Αρχιερατικήν συνοδείαν και το εκκλησίασμα εδεξιώθη φιλοφρόνως εις το ηγουμενείον ο καθηγούμενος οσιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κάλλιστος.

{youtube}MxVjmmCdxIs{/youtube}

alt
alt
alt
altΕτικέτες