Η Εορτή της Προσκυνήσεως της Τιμίας Αλύσεως του Απ.Πέτρου στα Ιεροσόλυμα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Στη Μονή του Αγίου Νικοδήμου, όπου πιστεύεται πως φυλακίστηκε ο Απόστολος Πέτρος από τον Πέτρο, τιμήθηκε η εορτή της Τιμίας Αλύσεως στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Την Πέμπτην, 16ην /29ην Ιανουαρίου 2015, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η εορτή της προσκυνήσεως της τιμίας αλύσεως του αγίου ενδόξου Αποστόλου Πέτρου, ήτοι της δι’ αλυσίδων φυλακίσεως αυτού.

Το γεγονός της φυλακίσεως του αποστόλου Πέτρου υπό Ηρώδου του Αγρίππα επί τω σκοπώ να θανατώση τούτον, ίνα ευαρεστήση τους Ιουδαίους και της δι΄ αγγέλου θαυματουργικής αποφυλακίσεως αυτού αναφέρει το βιβλίον των Πράξεων των Αποστόλων, (Πραξ. κ. 12) και πιστεύεται ότι συνέβη εις φυλακάς, αι οποίαι ηυρίσκοντο εις τον χώρον της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικοδήμου, κρυφού μαθητού και κηδευτού του Χριστού ή αλλέως «της Φακής», ως εκ του γεγονότος της διανομής φακών προς χόρτασιν πεινώντων εν καιρώ λιμού εις την Ιερουσαλήμ υπό της αγίας Ελένης.

Εις το εν τη Μονή ταύτη παρεκκλήσιον προς τιμήν της αλύσεως –φυλακίσεως του αποστόλου Πέτρου προεξήρξε του Εσπερινού μετ’ Αρτοκλασίας αφ’ εσπέρας ο Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος και της θ. Λειτουργίας ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γεράσων κ. Θεοφάνης, συλλειτουργούντων αυτώ ιερέων και ιεροδιακόνων, εν ψαλμωδία του Πρωτοψάλτου του Κεντρικού Μοναστηρίου Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου και μοναζουσών του Πατριαρχείου και του και εκκλησιαζομένων των μελών της εν Ιεροσολύμοις Χριστιανικής Κοινότητος και προσκυνητών.

Διαρκούσης της θ. Λειτουργίας προσήλθε μετά Πατέρων Αγιοταφιτών ο Μακαριώτατος Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος διά προσκύνησιν.

Τον Μακαριώτατον, τον Σεβασμιώτατον, το ιερατείον και το εκκλησίασμα εδεξιώθη φιλοφρόνως ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιερομόναχος π. Μακάριος».

2901jer.JPG
2901jer1.jpg
2901jer2.jpg
2901jer3.JPG
2901jer4.JPG
2901jer5.JPG
2901jer6.JPG
2901jer7.JPG
2901jer8.jpg


Ετικέτες