Η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Με τη δέουσα λαμπρότητα, αλλά και κατάνυξη εορτάσθηκε χθες η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα  στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. 

Αναλυτικά: 

Την Τετάρτην, 13ην /28ην Μαΐου 2014, εωρτάσθη η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα εις το Πατριαρχείον, ως η τελευταία ημέρα της Πασχαλίου περιόδου του έτους αυτού.
 Διά την εορτήν ταύτην εψάλη ο αναστάσιμος κανών και ετελέσθη η θεία Λειτουργία εις το Καθολικόν του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως, προεξάρχοντος του Γραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Λύδδης κ. Δημητρίου, ψαλλούσης της χορωδίας υπό τον πρωτοψάλτην του Ναού της Αναστάσεως Αρχιμανδρίτην π. Αριστόβουλον και συμμετέχοντος πιστού λαού εκ προσκυνητών, απολαμβανόντων την χαράν, την ευφροσύνην, την αγγαλίασιν και την δύναμιν, την πηγάζουσαν εκ της Αναστάσεως του Κυρίου.

Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας, κατήλθον κατά την συνήθειαν αυτών οι Αγιοταφίται Πατέρες υπό τον Πατριαρχικόν Επίτροπον Ιερώτατον Μητροπολίτην Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιον και προσεκύνησαν εις την Αποκαθήλωσιν, τον Πανάγιον Τάφον και τον Φρικτόν Γολγοθάν.

Απολυθείσης της θείας λειτουργίας, η Αρχιερατική Συνοδεία ανήλθεν εις τα Πατριαρχεία.

 Ετικέτες