Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τίμησε τη μνήμη των Ταξιαρχών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Επ΄ευκαιρία της , η επισκέφθηκε και προέστη όλων των θρησκευτικών εκδηλώσεων στην ομώνυμο αραβόφωνη Ενορία στο Ντάχερ του .

Την παραμονή της εορτής, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος συμπαραστατούμενος από τους Σεβ.Μητροπολίτες Μέμφιδος κ. Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου και Πηλουσίου κ. Νήφωνα, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου, χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο, παρουσία εκπροσώπων της, Αρμενικής, Προτεσταντικής και Κοπτικής Εκκλησίας, τους οποίους και προσεφώνησε καταλλήλως. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Πατριάρχου Twandros B΄ προσέφερε εκ μέρους του αγιογραφημένη εικόνα κοπτικής τέχνης.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτανεία πέριξ του εορτάζοντος Ι. Ναού και μετά την απόλυση του Εσπερινού ο Μακαριώτατος εγκαινίασε την υπαίθρια έκθεση χριστιανικού βιβλίου που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων. Κύριος σκοπός των διοργανωτών ήταν η προβολή και διάδοση του ποιοτικού βιβλίου με μια μεγάλη ποικιλία τίτλων ορθόδοξης πνευματικότητας σε συνεργασία με πολλούς εκδοτικούς οίκους και πολύγλωσσες μεταφράσεις βιβλίων εκ της ρωσσικής πνευματικότητος.

Διαβάστε εδώ:  To συγκλονιστικό θαύμα των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ

Την κυριώνυμο ημέρα, η Α.Θ.Μ. ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο Ιερό Ναό, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Ερμουπόλεως κ. Νικολάου και των ως άνω Αρχιερέων, στην οποία προσήλθαν μεταξύ άλλων, η Ερίτιμος Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Λαμπρινὴ Κομίνη, ο Πρόεδρος της Αραβοφώνου Κοινότητος Καΐρου κ. Robert Hoshny και λοιποί εκπρόσωποι φορέων της αιγυπτιακής πρωτευούσης.

Κατά τη διάρκεια της Θ.Λειτουργίας ο Μακαριώτατος εχειροθέτησε τέσσερεις Αναγνώστες εκ του χορού των ιεροψαλτών, αναφέροντας ότι οι φερέλπιδες νέοι αυτοί θα στελεχώσουν μελλοντικά την Εκκλησία ως κληρικοί ή ιεροψάλτες.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η προβολή του προσκυνηματικού ταξιδίου των αρρένων νέων της Ενορίας του Ντάχερ στο Περιβόλι της Παναγίας το περασμένο καλοκαίρι με τη συνοδεία του Παν. Αρχιμ. Δαμασκηνού El Kedeah ενώ ο Πατριάρχης ευχαρίστησε και συνεχάρη για τις όμορφες πνευματικές δραστηριότητες τους συνεργάτες της Ενορίας.

alexandrias_taxiarxon1 alexandrias_taxiarxon2 alexandrias_taxiarxon4 alexandrias_taxiarxon5 alexandrias_taxiarxon7 alexandrias_taxiarxon8 alexandrias_taxiarxon10