Συνάντηση του Πατριάρχη Θεόδωρου με τον Τέρενς Κουίκ στην Κύπρο

Loading...


Μεγάλη είναι η σημασία που αποδίδουν στην πρόταση της Αιγυπτίας Υπουργού Διασποράς κας Ναμπίλα Μάκραμ, περί συνάντησης Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αλεξάνδρεια, τόσο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄ όσο και ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουΐκ, που συναντήθηκαν στην Λευκωσία.

Οι δυο τους αντήλλαξαν απόψεις για το πώς το σχέδιο αυτό της Αιγύπτου και «προσωπική επιθυμία του Προέδρου Σισι», όπως τόνισε ο Πατριάρχης, που επιχειρεί να αναδείξει το ελληνικό μεγαλείο της Αλεξάνδρειας και την προσφορά των Αιγυπτιωτών στην Χώρα του Νείλου, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Να σημειωθεί ότι η Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διασποράς της Αιγύπτου Ναμπίλα Μακράν, συγκαλεί τις επόμενες ημέρες μία σύσκεψη με κυβερνητικούς παράγοντες αλλά και παροικιακούς φορείς, έτσι ώστε να προωθήσει το όλο πρόγραμμα.

Διαβάστε εδώ:  Αλεξανδρείας Θεόδωρος: "Σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε Ελληνες, αλλά ανθρώπους"

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ζήτησε από τον ΥΦΥΠΕΞ να στηρίξει η Ελλάδα την προσπάθεια της Αιγύπτου, που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί πιθανόν το μήνα Νοέμβριο, ενδεχομένως τις ίδιες ημέρες που θα διεξαχθεί στη Λευκωσία η 5η κατά σειρά τριμερής συνάντηση των ηγετών των τριών χωρών, Ελλάδος – Αιγύπτου – Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα ενημέρωσε η κα Μάκραμ τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας την περασμένη Πέμπτη, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη και του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννη Σιόκα.