Πατριαρχείο Αντιοχείας: Κανένα νέο από τις μοναχές-Δεν εμπιστευόμαστε το βίντεο

Loading...


Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία των μοναχών με τον Πατριάρχη Ιωάννη 

Οι 13 ελληνορθόδοξες μοναχές που έχουν απαχθεί από τις 2 Δεκεμβρίου στη Μααλούλα, μαζί με κάποια ορφανά παιδιά, εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια της ομάδας ισλαμιστών αλ – Ahrar Qalamoun.

Μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε στις 6 Δεκέμβρη από το Αλ-Τζαζίρα δεν έχει υπάρξει κανένα νεότερο από τις γυναίκες, παρά τις εικασίες για πιθανή απελευθέρωσή τους στις 9 Δεκεμβρίου…

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AsiaNews , το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας λέει ότι » δεν έχει καμία είδηση ​​σχετικά με την κατάσταση των μοναχών και των τριών ορφανών παιδιών από τη Ma’aloula . » Η τελευταία άμεση επαφή ήταν μια σύντομη τηλεφωνική κλήση προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη λίγες μέρες μετά την απαγωγή»

«Από τότε» – δήλωσε μια πηγή από το Πατριαρχείο – «κανείς δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μας. Έχουμε δει το βίντεο που κυκλοφόρησε από το Αλ – Τζαζίρα, αλλά δεν έχουμε καμία επιβεβαίωση για την πραγματική κατάσταση των αδελφών, ούτε για τους λόγους απαγωγής τους και πιστεύουμε ότι το βίντεο είναι αναξιόπιστο και απαιτείται περαιτέρω έρευνα.»

Στο βίντεο οι αδελφές από τη Ma’aloula εμφανίστηκαν καλά στην υγεία τους και αρνήθηκαν ότι έχουν απαχθεί, αλλά είπαν πως τις μετέφεραν για λόγους ασφαλείας . Οι γυναίκες στις σκηνές του βίντεο φορούν τα θρησκευτικά τους ρούχα , αλλά χωρίς το παραδοσιακό σταυρό.

Στο μεταξύ μερικές ομάδες , όπως οι απαγωγείς των μοναχών της Μααλούλα , προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από εξτρεμιστικές και βίαιες απαγωγές λέγοντας πως οι απαγωγές είναι «ανθρωπιστικές δράσεις με στόχο την προστασία των αμάχων».

Η τελευταία περίπτωση αποδεικτική της πιο αδιάλλακτης και βίαιης χρήσης ομήρων ως ανθρώπινες ασπίδες και ως διαπραγματευτικό χαρτί στις διαπραγματεύσεις με το στρατό του Άσαντ αφορά δύο Ισπανους δημοσιογράφους ,  τον Javier Espinosa ( El Mundo ) και τον Ricardo Garcia ( freelance φωτογράφος ) , οι οποίοι εξαφανίστηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου στις επαρχία της Raqqa ( τουρκικά σύνορα) και οι οποίοι φέρεται να είναι στα χέρια της πολιτοφυλακής της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ .