Πάνδημη η κηδεία του Μητροπολίτη Χαμά Ηλία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

Κι ενώ βόρεια της Χάμα μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ του Συριακού Στρατού και των ισλαμιστών τρομοκρατών, το περασμένο Σάββατο εκοιμήθη ο .

Ο μακαριστός Μητροπολίτης γεννήθηκε το 1924 στο Λίβανο και σπούδασε στη Θεολογική Σχολή της Χαλκης, όπως και στη Νομική Σχολή της Δαμασκού.

Το 1950 χειροτονήθηκε ιερέας. Ήταν υπεύθυνος των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων. Επίσκοπος χειροτονήθηκε το 1966 και το 1984 εκλέχθηκε Μητροπολίτης Χάμα. Δίδαξε Κανονικό Δίκαιο στη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ.

Η κηδεία του τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια στον Ορθόδοξο Καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου στη Χάμα, χθες Δευτέρα , 3 Απριλίου 2017.

Διαβάστε εδώ:  Συγκλονιστική μαρτυρία Ορθόδοξης δασκάλας από την Συρία: οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στην πόλη μας

Συμμετείχε μεγάλος αριθμός Ιεραρχών του και κληρικών, εκπρόσωποι των άλλων χριστιανικών ομολογιών και θρησκευμάτων, πολιτικοί, στρατιωτικοί, μέλη της Ορθόδοξης Πολιτοφυλακής των πολιορκούμενων πόλεων Μχάρντε και Σουκαλαμπίγια, και πλήθος κόσμου, με την μπάντα της . Πολλοί από τον λαό κρατούσαν την σημαία της Συρίας.
Αξίζει να σημειωθει ότι λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Χάμα οι τζιχαντιστές της Αλ-Νούσρα και του «Ελεύθερου» Συριακού Στρατού έχουν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση, με στόχο την κατάληψη της μεγάλης αυτής και στρατηγικής σημασίας πόλης, που «κόβει τη Συρία στη μέση».

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η επίθεση αυτή έχει αποτύχει και ο στρατός ανακτά την μία μετά την άλλη από τις πόλεις και τα χωριά που έχει χάσει.

Κράτα το