Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στο Ιάσιο της Ρουμανίας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


του Θωμά Αναστασιάδη

Εφθασε χτες στο , ο , συνοδευόμενος από Ιεράρχες και ιερείς. Είναι προσκεκλημένος του και του επιχώριου μητροπολίτη Μολδαβίας και Μπουκοβίνας κ.Μητροφάνη.

Μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, όπου τον υποδέχτηκαν ο σεβ/τος κ.Μητροφάνης, ο Αρχιεπίσκοπος Suceava κ.Ποιμήν, ο Επίσκοπο Huşi κ.Κορνήλιος, ο Αρχιεπίσκοπος Ρωμαϊκής και Μπακάου κ.Ιωακείμ και ομάδα ιερέων, έγινε η επίσημη Δοξολογία υποδοχής στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό του Ιασίου, όπου προσκύνησε το σκήνωμα της Οσίας Παρασκευής.

Καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη ο σεβ/τος κ.Μητροφάνης είπε μεταξύ των άλλων: Οι γιοί και οι θυγατέρες της μητρόπολης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας έχουμε πνευματική χαρά σήμερα, που υποδεχόμαστε την Μακαριότητά σας.

Με την ευκαιρία της Δοξολογίας, που τελέστηκε από τον Σεβ/το Αρχιεπίσκοπο Ρωμαϊκής κ.Ιωακείμ, ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του που θα λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 300 χρόνια μνήμης του μαρτυρίου του τοπικού Αγίου Antim του Ιβηρίτη.
-Ήρθαμε από την Αντιόχεια, είπε ο κ.Ιωάννης, ακολουθώντας τα βήματα των προγόνων και πατέρων μας, φέρνοντας ειρήνη στους αδελφούς μας της Ρουμανικής Εκκλησίας. Ήρθαμε εδώ για ανανέωση και απόδειξη της αδελφοσύνης μας στον Κύριο μας Ιησού Χριστό.

Μέσα στις επόμενες μέρες, ο Μακαριώτατος κ.κ.Ιωάννης θα επισκεφθεί διάφορα μοναστήρια στη Μολδαβία και την Μπουκοβίνα.

πηγή: www.mmb.ro
DOXOLOGIA.ro

2509antio (1).JPG
2509antio (2).jpg
2509antio (3).jpg
2509antio (4).jpg
2509antio (5).jpg
2509antio (6).jpg
2509antio (7).jpg
2509antio (8).jpg
2509antio (9).jpg