Ο Πατριάρχης Ηλίας καλεί Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν να τα βρουν

Loading...


Σε δήλωση σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις με το μοναστήρι Udabno-Mravalmta στο David-Gareji προέβη ο .

Ο Πατριάρχης μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «κάποια δύναμη θέλει να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα μεταξύ του και της και δυστυχώς για να επιτύχει το στόχο της τόσο σε μία όσο και σε άλλη χώρα χρησιμοποιεί ακόμη και την Εκκλησία».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Σε μια εποχή που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των κρατών, όταν η Εκκλησία δεν έχει ακόμη ενταχθεί στη συζήτηση για αυτά τα θέματα, όταν υπάρχει περισσότερη από μια ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, όταν είναι δυνατόν με τη βοήθεια διεθνών οργανισμών και φιλικών χωρών να λύσουν το πρόβλημα με πολιτισμένο και δίκαιο τρόπο, και ενέργειες αντίθετες προς τα εθνικά μας συμφέροντα. Θεωρούμε ότι η δημιουργία μιας εστίας έντασης πρέπει να είναι απαράδεκτη για την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους ανθρώπους για τους οποίους το πρόβλημα είναι επώδυνο, ότι είναι απαραίτητο να παραμείνουμε ήρεμοι, να δείξουμε μεγαλύτερη σύνεση και πολιτική ευθύνη. Καλώ ιδιαίτερα αυτούς τους κληρικούς και το ποίμνιο.

Καλούμε επίσης τους ηγέτες της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν να διεξάγουν εντατικές διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία δικαιοσύνης, ώστε να διατηρηθούν οι φιλικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των χωρών μας και των λαών μας.

Από την πλευρά της, η Γεωργιανή Εκκλησία εκφράζει την ετοιμότητά της να συμμετάσχει ενεργά σε αυτή τη διαδικασία και ελπίζουμε ότι και από τις δύο πλευρές, από τη χάρη του Θεού, θα μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα.

Ταυτόχρονα, συγχαίρουμε την κυβέρνηση και τον λαό του Αζερμπαϊτζάν για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας και επιθυμούμε την ειρήνη και την ευημερία».tilegrafima.gr