Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στον Κ.Μητσοτάκη: “Η Αφρική είναι η Ηπειρος του μέλλοντος”

Loading...


Ο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’ συναντήθηκε σήμερα με το πρωί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θέλω να ξέρετε, σας περιβάλλουμε με την αγάπη μας και αμέριστη εκτίμησή μας» είπε στις πρώτες του κουβέντες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εγώ, Πρόεδρέ μου, αναχωρώ απόψε το απόγευμα, μετά από λίγες ώρες, για την Αλεξάνδρεια. Βρίσκομαι στον χώρο της Μέσης Ανατολής. Περνάμε δύσκολες ημέρες, αλλά σας ευχαριστούμε για αυτό το τρίγωνο Κύπρος – Ελλάδα – Αίγυπτος, που μας δίνει πολύ δύναμη. Μπροστά μου, Πρόεδρέ μου, έχω την Ήπειρο του μέλλοντος, που λέγεται Αφρική» είπε από την πλευρά του o Θεόδωρος, προσθέτοντας ότι «στη Δυτική Αφρική θα βρεθεί κυρίως κοντά στα μικρά παιδιά για να τους πει ότι υπάρχει μια θέση κάτω από τον ήλιο της Δικαιοσύνης του Θεού».

Διαβάστε εδώ:  Βαρβαρότητες κατά των Χριστιανών στην Αίγυπτο

«Χαίρομαι που επισημαίνετε ότι η Αφρική είναι η ήπειρος του μέλλοντος, διότι πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε την Ελλάδα ως την φυσική πύλη εισόδου από την Ανατολή προς την Ευρώπη. Θα πρέπει να την αντιληφθούμε αύριο – μεθαύριο, σε 10 – 20 χρόνια ως την φυσική πύλη εισόδου της οικονομικής δραστηριότητας της Αφρικής προς την Ευρώπη. Και βέβαια, το έργο το οποίο επιτελείτε στην Αφρική, το ιεραποστολικό, είναι πάρα – πάρα πολύ σημαντικό σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Οπότε, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ» του απάντησε ο κ. Μητσοτάκης μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr