Νέες πληροφορίες-Σκληροί ισλαμιστές κρατάνε τους δυο μητροπολίτες;

Loading...


Ομάδα πιο επικίνδυνη από την Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τη συριακή αντιπολίτευση 

Στα χέρια της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Ταξιαρχία Στρατιωτών του Ισλαμικού Χαλιφάτου» κρατάνε ομήρους τους δύο μητροπολίτης στη Συρία, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Αλ Μανάρ» του Λιβάνου.  

  Σύμφωνα με το «Παρατηρητήριο της Χριστιανοφοβίας» στη Γαλλία “αν επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία, είναι πολύ ανησυχητική, γιατί αυτή η ένοπλη ομάδα χαρακτηρίζεται πιο ριζοσπαστική και από το ολέθριο Μέτωπο αλ Nούσρα”.   
Από την πλευρά της η συριακή αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι κινητοποίησε ειδικούς απεσταλμένους για να πληροφορηθεί για την τύχη των δύο μητροπολιτών, καθώς, όπως λένε οι εκπρόσωποί της, «η απαγωγή ζήμιωσε σε μεγάλο βαθμό την επανάσταση». 

Η συριακή αντιπολίτευση επιμένει, ότι πρόκειται για ομάδα πιο επικίνδυνη και από την Αλ Κάιντα.   η αυτοαποκαλούμενη Tαξιαρχία Στρατιωτών του Ισλαμικού Χαλιφάτου έγινε γνωστή στη Συρία τον περασμένο Ιανουάριο όταν και ανάρτησε βίντεο στο διαδίκτυο στο οποίο εμφανίζεται κάποιος Αμπού Αλί Αλ Moυχαγιέρ ως εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης εν μέσω ένοπλων μασκοφόρων μαχητών. Σύμφωνα με το video, στόχος της ομάδας είναι να διαδώσουν το μήνυμα του Ισλάμ και να ιδρύσουν το χαλιφάτο στη Συρία. 

  Άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που αναδημοσιεύει το Αλ Μανάρ, φέρουν τους δύο μητροπολίτες θύματα μιας ένοπλης συμμορίας που ηγείται ο Αμπντού Ζαμζάν ο οποίος μην έχοντας συνείδηση των συνεπειών της πράξης αυτής δεν ξέρει πως να τη διαχειρισθεί. Tις ίδιες πληροφορίες μεταδίδει και το λιβανέζικο ειδησεογραφικό Αλ Νάσρα.    Τους δυο μητροπολίτες-τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη και τον συρορθόδοξο Μητροπολίτη-απήγαγαν άγνωστοι σκοτώνοντας τον  οδηγό του Μητροπολίτη.