Με αναφορές στο Κοσσυφοπέδιο το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πατριάρχη Σερβίας

Loading...


Σε λίγες ημέρες οι Σέρβοι και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες θα γιορτάσουν τα .

Ο στο μήνυμά του αφού εύχεται αγάπη και ειρήνη σε όλο τον κόσμο αναφέρεται στο , ένα θέμα που πάντα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Σερβικής κυβέρνησης αλλά και της Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, σε ένα σημείο του μηνύματός του αναφέρει:

Σε αυτή την ευλογημένη ημέρα των Χριστουγέννων προσευχόμαστε στον Κύριο, στον βασιλιά της ειρήνης, να σβήσει το μίσος μεταξύ των εθνών, για να σώσει το λαό Του και όλο τον κόσμο. Μακάρι αυτά τα Χριστούγεννα να εξαφανιστούν οι αιρέσεις και τα σχίσματα και όλοι οι άνθρωποι, με πίστη και αγάπη να πλησιάσουν στη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία! Γι’αυτή την ενότητα προσευχόμαστε.

Διαβάστε εδώ:  Πρωτοχρονιά στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

Σας χαιρετώ όλους πνευματικά παιδιά μας, τόσο στην πατρίδα μας όσο κι εκείνους στο εξωτερικό και σας καλούμε να ζήσουμε με αμοιβαία αδελφική αγάπη – τα Χριστούγεννα της αγάπης. Ιδιαίτερα προσευχόμαστε για το Κοσσυφοπέδιο, πνευματική και εθνική κοιτίδα μας. Όσο υπάρχουν Σέρβοι, θα υπάρξει Κοσσυφοπέδιο! Το Κοσσυφοπέδιο είναι η ψυχή των Σέρβων! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Κοσσυφοπέδιο θα παραμείνει χώρα μας. Είθε ο Θεός να ευλογεί την ανθρωπότητα, να χορηγήσει την ειρήνη και την ευλογία σε όλους τους ανθρώπους Του.