Μαρωνίτης Πατριαρχης Λιβάνου: Έγκλημα κατά του Θεού οι επιθέσεις σε τζαμιά

Loading...


Ο Πατριάρχης των Μαρωνιτών του Λιβάνου Card Beshara Rai καταδίκασε τις επιθέσεις σε τζαμιά στην Τρίπολη και στο Ruwais, στη νότια Βηρυτό, ως «έγκλημα κατά του Θεού, κατά της ανθρωπότητας, κατά του Λιβάνου».

Αυτήν την αναφορά έκανε στην ομιλία που ανέπτυξε χθες στο Dimane, θερινή κατοικία του Πατριάρχη, εκφράζοντας τη συμπάθεια και τις προσευχές του για τα θύματα και τις οικογένειές τους και στις δύο περιοχές.
Τονίζοντας την ανάγκη για εθνική ενότητα, ο Πατριάρχης κάλεσε τους πολιτικούς ηγέτες να οδηγήσουν τη χώρα έξω από το σημερινό αδιέξοδο. 

«Οι άνδρες στην εξουσία και τα αλληλοσυγκρουόμενα μέρη που αρνούνται να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, παραλύοντας το κοινοβούλιο και οδηγώντας στην αναστολή της δημόσιας ζωής-πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι υπεύθυνοι για το χάος της ασφάλειας, την εξάπλωση των παράνομων όπλων, τις βόμβες και τις εκρήξεις, καθώς και το αίμα των αθώων μαρτύρων. Είναι βαριά η ευθύνη που τους επιβάλλει την υποχρέωση να οδηγήσουν τη χώρα έξω από τις θρησκευτικές συγκρούσεις της περιοχής, απελευθερώνοντας την από ξένες οδηγίες και χωρίζοντάς την από τις  εξελίξεις στη Συρία. » σχολίασε ο Πατριάρχης. 

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Πατριάρχης πήγε στην Τρίπολη, στο τζαμί αλ-Taqwa , μία από τις δύο θέσεις που βομβαρδίστηκαν, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο 45 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 900.