Κρίσιμες ώρες για την Ορθοδοξία στη Σερβία – Πόλεμος Μητροπολίτη – Προέδρου

Loading...


Απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου του Μαυροβουνίου, αναφορικά με την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον ρόλο του Σερβικού Πατριαρχείου στην χώρα, δίνει με επιστολή του ο .

Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς κατηγόρησε την Μητρόπολη και το Πατριαρχείο ότι προσπαθούν να ακυρώσουν, «όλες τις αξίες του σύγχρονου » και τόνισε ότι στόχος του είναι να οικοδομήσει μια κοινωνία και θρησκευτικές ελευθερίες με βάση τα «ιστορικά γεγονότα και τη λογική που βασίζονται στον κανόνα του νόμου».

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος αναφέρθηκε στην ιστορική παρουσία της Σερβικής Εκκλησίας στην περιοχή όπου σήμερα είναι το Μαυροβούνιο, η οποία μετρά ήδη 800 χρόνια.’

«Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. ο Τζουκάνοβιτς θυμάται ότι εργάζεται εδώ και πολύ καιρό με αυτήν την Εκκλησία (και αυτόν τον Μητροπολίτη), συμβάλλοντας στην οικοδόμηση του Ναού της Ανάστασης του Χριστού» αναφέρει στην επιστολή του και τον κατηγόρησε ότι ενεργεί προς ίδιον όφελος.

Διαβάστε εδώ:  «Εμπάργκο» στους Ρώσους προσκυνητές από το Πατριαρχείο Μόσχας -Ποιες είναι η 6 ελληνικές μητροπόλεις

«Λυπούμαστε που ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου, προσπαθεί να οικοδομήσει την ταυτότητα του Μαυροβουνίου με ψεύτικους ιστορικούς ισχυρισμούς. Αν είχε βαφτιστεί και πήγε στην εκκλησία, θα ήξερε ότι οι ορθόδοξοι Χριστιανοί στη Λειτουργία δεν προβάλουν ούτε ελληνική, ούτε ρωσική, ούτε σερβική, ούτε οποιαδήποτε εθνική Εκκλησία, αλλά πιστεύουν «σε μία, ιερή, καθολική και αποστολική Εκκλησία» αναφέρει και προσθέτει:

«Η επονομαζόμενη Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, δεν είναι «υποκατάστημα» των (όπως το ονομάζει ο Πρόεδρος), αλλά με τη Λειτουργία της αντιπροσωπεύει την πληρότητα της Εκκλησίας του Χριστού» και καταλήγει λέγοντας: «Ελπίζουμε ότι το Μαυροβούνιο δεν θα εγκρίνει τον συγκεκριμένο νόμο περί θρησκευτικής ελευθερίας. Ελπίζουμε ιδιαίτερα ότι ο κ. Τζουκάνοβιτς ως άνθρωπος, ως πολιτικός και ως ντόπιος Μαυροβούνιος, δεν θα επιτρέψει να στιγματιστεί από μια τέτοια παράνομη και απάνθρωπη αντιευρωπαϊκή πράξη».tilegrafima.gr