Ικανοποίηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τις σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Loading...


Τις φιλικές σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, οι οποίες, όπως εξήγησε, συμβάλλουν στο έργο του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, εκθείασε ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’.

Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β’ εκθείασε το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι τριμερείς σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου και σημείωσε ότι ο ίδιος πριν από την τριμερή συνάντηση κορυφής τον Νοέμβριο θέλει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις φιλικές αυτές σχέσεις μεταξύ των τριών χωρών οι οποίες, όπως εξήγησε, τον βοηθούν τόσο στο έργο του Πατριαρχείου όσο και στην προσπάθεια για διάνοιξη νέων οριζόντων.

Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας εξέφρασε μεγάλη ευγνωμοσύνη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που πάντα, όπως είπε, ανοίγει την πόρτα του όποτε έρθει στην Κύπρο από την Αίγυπτο, για να τον καλωσορίσει.

Διαβάστε εδώ:  Αλεξανδρείας Θεόδωρος: "Σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε Ελληνες, αλλά ανθρώπους"

Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας ανέφερε ότι ο λόγος επίσκεψης τους την Κύπρο είναι για να συμμετάσχει στο συνέδριο των αποδήμων και υπενθύμισε ότι στην
Αφρική το 80% των απόδημων κατάγονται από την Κύπρο.

«Είναι οι άνθρωποι που με βοηθάνε να κάνω περισσότερα σχολεία, περισσότερα νοσοκομεία αλλά και οι αρχιερείς που υπηρετούν στο Πατριαρχείο κατάγονται από την Κύπρο», σημείωσε.

Ένας δεύτερος λόγος για τον οποίο βρίσκεται στην Κύπρο, όπως πρόσθεσε, αφορά τις παιδικές κατασκηνώσεις που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και στις οποίες συμμετέχουν παιδιά από χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ευχαρίστησε τέλος τον κυπριακό λαό που στέκεται πάντα κοντά στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου.