ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ :Τι είπε ο Θεόφιλος στην Ιερά Σύνοδο – Η «συμμαχία » με τον Πατριάρχη Αντιοχείας

Στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου που συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλο, συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του εκκρεμούς θέματος με το Πατριαρχείο Αντιοχείας σχετικά με το Κατάρ. Αναφέρθηκε, ότι από τότε που οι δύο Προκαθήμενοι συναντήθηκαν στα μέσα του περασμένου έτους στην Κύπρο, διεξάγεται διάλογος μεταξύ των δύο Πατριαρχείων σχετικά με το θέμα.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος ενημέρωσε τα μέλη της Συνόδου, ότι τις τελευταίες εβδομάδες, έχει επιτευχθεί η διαμόρφωση ορισμένων κοινών αντιλήψεων με την Αντιόχεια για την επίλυση του ζητήματος, ενώ εκφράσθηκε η ελπίδα ότι θα υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις και ότι θα καταλήξουν σε τελική λύση.

Ο Μακαριώτατος είπε ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων προσβλέπει στην επικείμενη συνάντηση των Προκαθημένων των Ορθοδόξων την επόμενη εβδομάδα στο Αμάν της Ιορδανίας, με την επιδίωξη ο διάλογος να συνεχιστεί με σκοπό την αδελφική ενότητα. Αξιοσημείωτο είναι ότι όπως έχει διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης ορισμένες Εκκλησίες θα αποστείλουν εκπροσώπους στην εν λόγω συνάντηση.