1

Ευχαριστήρια επιστολή στον Πατριάρχη Μόσχας απέστειλε ο Υπουργός Παιδείας της Συρίας

Ο υπουργός Παιδείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας Δρ. Ντάρεμ Ταμπάα απέστειλε επιστολή στον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον λαό της χώρας καθώς και την αποκατάσταση του σχολείου στην περιοχή Μπάρζα της Δαμασκού.

Αγιώτατε,

Ευχαριστούμε Εσάς και τη Διαθρησκειακή Ομάδα Εργασίας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το λαό της Συρίας υπό το Προεδρικό συμβούλιο συνεργασίας με θρησκευτικές οργανώσεις για τις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, που έλαβαν χώρα το διάστημα 2017-2020.

Οι προσπάθειες των χριστιανών και μουσουλμάνων της Ρωσίας, τις οποίες κατευθύνει η Υμετέρα Αγιότητα, βρήκαν μεγάλη απήχηση στις καρδιές πολλών Σύρων.

Η βοήθεια, που παρασχέθηκε από τη Διαθρησκειακή Ομάδα, παραδόθηκε στον πληθυσμό τα πλέον δύσκολα χρόνια στην ιστορία της Συρίας.

Ουδέποτε θα λησμονήσουμε πως οι Ρώσοι πιστοί στάθηκαν στο πλευρό των Σύρων αδελφών τους αυτό το διάστημα.

Τρόφιμα και φάρμακα παραδόθηκαν σε μεγάλες ποσότητες και διανεμήθηκαν ανάμεσα στους πλέον ενδεείς πολίτες.

Ιδιαίτερη σημασία είχε το σχέδιο αποκαταστάσεως του σχολείου στην περιοχή Μπάρζα της Δαμασκού.

Το σχολείο αυτό αποτέλεσε παράδειγμα της βοήθειας, που παρείχε η Ρωσία στη Συρία και επέτρεψε σε περισσότερα από χίλια παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Θα θέλαμε, επίσης, να επισημάνουμε το υψηλό επίπεδο των έργων συντηρήσεως, καθώς και την ταχύτητα της εκτελέσεώς τους.

Ο συριακός λαός Σας ευγνωμονεί για τη βοήθεια και Σας εύχεται καλή υγεία και επιτυχίες στη διακονία Σας στο αξίωμα του Πατριάρχη Πασών των Ρωσσιών.

Καθηγητής, Δρ. Ντάρεμ Ταμπάα, υπουργός Παιδείας