Έχει στοιχεία η Διακοινοβουλευτική Σύνοδος Ορθοδόξων Εκκλησιών ότι οι απαχθέντες Μητροπολίτες είναι νεκροί;

Loading...


Σκότωσαν οι αντάρτες τους Ορθόδοξους μητροπολίτες στη Συρία;

Του Γκενάντι Μέλνικ

Η Διακοινοβουλευτική Σύνοδος των Ορθοδόξων Εκκλησιών έλαβε στοιχεία ότι οι Μητροπολίτες που είχαν απαχθεί στη Συρία, είναι νεκροί, όπως ανέφερε την Κυριακή στους ρώσους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Σεργκέι Ζελεζνιάκ, ο οποίος είναι επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στην επετειακή 20η Διακοινοβουλευτική Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Αθήνα. Η Σύνοδος περιλαμβάνει ορθόδοξους βουλευτές από 29 χώρες του κόσμου.
Ένοπλοι, στις 24 Απριλίου 2013 είχαν απαγάγει δύο ιερείς, τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο του Ελληνικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και τον Μητροπολίτη Μάρκο Γρηγόριο Γιοχάνα Ιμπραχίμ της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας. Λίγες ημέρες πριν, εμφανίστηκε η πληροφορία ότι αυτοί είναι νεκροί, αλλά από την πλευρά της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αναφέρθηκε ότι τέτοια στοιχεία δεν διαθέτουν ούτε η πρεσβεία της Ρωσίας στη Συρία, ούτε και το Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Ο κ.Ζελεζνιάκ ανέφερε, ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, αυτοί δυστυχώς είναι νεκροί. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο αξιόπιστες είναι αυτές οι πληροφορίες, αλλά επιστρέφοντας στη Ρωσία θα προσπαθήσουμε να το μάθουμε, καταφεύγοντας μεταξύ άλλων και στα δίκτυα πληροφοριών που διαθέτει η χώρα μας». Σχολιάζοντας την πληροφορία ότι τους ιερείς απήγαγαν ένοπλοι Τσετσένοι που πολεμούν στο πλευρό της αντιπολίτευσης, ο κ.Ζελεζνιάκ υπενθύμισε ότι πριν από μερικά χρόνια στον Βόρειο Καύκασο υπήρχαν εκπρόσωποι τρομοκρατικών ομάδων από όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ρωσικής Βουλής δήλωσε: «Είμαι σίγουρος ότι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα άλλο πέρα από βιαιότητες και δολοφονίες, θα συμμετάσχουν ενεργά σε ανάλογες δραστηριότητες σε οποιοδήποτε καυτό σημείο του κόσμου. Αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι πίσω από την τρομοκρατία δεν βρίσκονται οι θρησκευτικές αξίες, αλλά κάποιες πολιτικές σκοπιμότητες. Πρόκειται ξεκάθαρα για εγκληματική δράση και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Και κανένα μέτρο προς υποστήριξη των εγκληματιών υπό οποιοδήποτε πρόσχημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από εμάς».