Επιστολή συμπαράστασης Αλβανίας Αναστασίου στον Αντιοχείας Ιωάννη

Loading...


Επιστολή προς τον απέστειλε ο με την οποία εκφράζει την οδύνη του για το τρομοκρατικό χτύπημα που στοίχισε τη ζωή μικρών παιδιών σε Ναό.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Προς

Μακαριώτατον και Θειότατον

Πατριάρχην Αντιοχείας

και πάσης Ανατολής,

κ.κ. Ιωάννην

Με βαθύτατη οδύνη πληροφορηθήκαμε τα τραγικά γεγονότα της άγριας δολοφονίας αθώων Ορθοδόξων παιδιών στην Σελευκούπολη της Συρίας, και μάλιστα κατά τη διάρκεια χριστιανικού μαθήματος, από φανατικούς Τζιχαντιστές -τάχα εν ονόματι του Θεού-. Συμμεριζόμαστε ολόψυχα τον αβάσταχτο πόνο των οικογενειών των παιδιών και του Ποιμενάρχου αυτών, της προσφιλούς Υμετέρας Θειοτάτης Μακαριότητος.

Εκ βάθους ψυχής δεόμεθα, εκ μέρους όλων των πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας «ο Πατήρ των οικτιρμών και Θεός πάσης παρακλήσεως, ο παρακαλών ημάς επί πάση τη θλίψει ημών» να χαρίζει ζωήν αιώνιον στα αθώα θύματα, την εξ ύψους παρηγορία στις οικογένειές τους και να ενισχύει Υμάς, ώστε με αγιοπνευματική πάντοτε αντοχή και δύναμη να συνεχίζετε να στηρίζετε το ευλογημένο ποίμνιό του Πατριαρχείου Αντιοχείας στις παρατεινόμενες δοκιμασίες, «εις το δύνασθαι ημάς παρακαλείν τους εν πάση θλίψει διά της παρακλήσεως ης παρακαλούμεθα αυτοί υπό του θεού» (B΄ Κορ. 1:3-4).

Μετά βαθυτάτης πάντοτε αδελφικής αγάπης

+ Αναστάσιος

Αρχιεπίσκοπος Tιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr