Εκλέγεται τη Δευτέρα ο νέος Πατριάρχης Αντιοχείας

Loading...


Εκλέγεται τη Δευτέρα ο νέος Πατριάρχης Αντιοχείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο τοποτηρητής του θρόνου Μητροπολίτης Βόστρων κ. Σάββας συγκάλεσε τη Σύνοδο της Ιεραρχίας σε συνεδρίαση για το πρωί της Δευτέρας στη Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Μπαλαμάντ, στον Λίβανο.

Στη συνεδρίαση καλούνται να συμμετέχουν τα μέλη της Συνόδου της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αντιοχείας και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δύο αρχιερείς, οι Μητροπολίτες Βαγδάτης κ. Κωνσταντίνος και Βορείου Αμερικής κ. Φίλιππος, έχουν δηλώσει προφορικά ότι δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.

Στη συνεδρίαση αναμένεται επίσης να συμμετάσχουν οι Μητροπολίτες Τριπόλεως, Ηλιουπόλεως, Βύβλου, Λαοδικείας, Αρκαδίας, Επιφανείας, Τύρου και Σιδώνος, Μεξικού, Σαντιάγο, Σάο Πάολο, Αυστραλίας, Εμέσης, Βηρυττού, Βόστρων, Βερροίας και Αλεξανδρέττας, Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης και Αργεντινής.

Η εκλογική διαδικασία θεωρείται αμφίρροπη, δύσκολη και σκληρή καθώς στη διαδικασία εκλογής συμμετέχουν μόλις 20 εκλέκτορες εκ των οποίων θα απουσιάζουν οι Μητροπολίτες Αμερικής και Βαγδάτης, γεγονός που κάνει πιο αμφίρροπη τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

– Δύσκολη, καθώς οι ιεράρχες που ποιμαίνουνε Μητροπόλεις της Συρίας, του Λιβάνου και του εξωτερικού πρέπει να μετακινηθούν και να συγκεντρωθούν στη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ εν μέσω σκληρών συγκρούσεων και πολεμικής σύρραξης.

– Σκληρή αφού στην εκλογική μάχη φαίνεται ότι έχουν εμπλακεί άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, πολιτικές και διπλωματικές δυνάμεις.

Δείτε τους πέντε υποψήφιους για τον θρόνο του Πατριαρχείου της Αντιοχείας…