Ατέλειωτο το μαρτύριο του Αχρίδος Ιωάννη-Καταδίκη σε 3ετη φυλάκιση

Loading...


Ένα ακόμη επεισόδιο στο δυσάρεστο θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστή τον πολυβασανισμένο  Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος είχαμε χθες.

Το ποινικό δικαστήριο των Σκοπίων καταδίκασε τον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη – Γιοβάν Βρανισκόφσκι σε φυλάκιση τριών ετών, ενώ η μητέρα και η αδελφή του, έλαβαν 18 μήνες με αναστολή.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος, (ήδη 19 μήνες πίσω από τα σίδερα) κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για την κατηγορία της παράνομης αγοραπωλησίας ακινήτων, ωστόσο η πλευρά του κ. Ιωάννη, και των 18 συγκατηγορουμένων του κάνει λόγο για προειλημμένη απόφαση, ενώ δεν έλειψαν και οι κατηογρίες για ψευδομάρτυρες που έφερε η πολιτική αγωγή.

Ουσιαστικά το  δικαστήριο τον κατηγόρησε για ξέπλυμα χρήματος ή προσπάθεια να υπεξαιρέσει χρήματα από την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας προκειμένου να αγοράσει ακίνητα και γη για την αρχιεπισκοπή.

«Δεν έχουμε παραβιάσει κανένα νόμο, δεν έχουμε προβεί σε καμία από τις πράξεις που μας καταλόγισαν και για αυτό θεωρούμε ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση, η οποία ήταν προηλειμμένη και το δικαστήριο απλά την δημοσιοποίησε», δήλωσε στο Kanal 5 των Σκοπίων ο κατηγορούμενος και βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αρχίδος Ιωάννη, Επίσκοπος Δαυίδ.

Υπενθυμίζεται πως η «Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας», επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Ιωάννης, δεν αναγνωρίζεται από τις αρχές της ΠΓΔΜ και η δράση της είχε θεωρηθεί ότι είναι «απειλητική» για τη χώρα

1
1