Απονομή απολυτηρίων της Πατριαρχικής Σχολής στο Χωριό των Ποιμένων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Παρουσία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής απολυτηρίων της Σχολής του Πατριαρχείου στο Χωριό των Ποιμένων.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου αναφέρει:

Το απόγευμα της Πέμπτης, 28ης Απριλίου / 11ης Μαίου 2017, διωργανώθη τελετή απονομής των τίτλων – απολυτηρίων των αποφοίτων της Γ’ Λυκείου του Πατριαρχείου εις την πόλιν του Χωρίου των Ποιμένων / Μπειτ Σαχούρ.

Την τελετήν αυτήν ετίμησε διά της παρουσίας Αυτού η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου , του Δραγουμανεύοντος και Προέδρου των Αραβοφώνων Σχολών του Πατριαρχείου της Σχολικής Εφορείας Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, του Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου, ηγουμένου της Ι. Μονής Χωρίου των Ποιμένων, Ιερέων του Χωρίου των Ποιμένων, του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις Ιεροσόλυμα κ. Χρήστου Σοφιανοπούλου, του εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας του Παλαιστινιακού Κράτους, του εκπροσώπου της Δημαρχίας του Χωρίου των Ποιμένων, του εκπροσώπου της Αστυνομίας του Χωρίου των Ποιμένων, του Εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας εις Παλαιστίνην, των γονέων των αποφοίτων και των ιερέων του Χωρίου των Ποιμένων.

Η τελετή αυτή περιέλαβε: τιμητικήν είσοδον των είκοσι τριών αποφοίτων της Γ’ Λυκείου, ενός λεπτού σιγήν διά τους Παλαιστινίους ήρωας, απαγγελίαν του Παλαιστινιακού και Ελληνικού Εθνικού Ύμνου, ανάγνωσιν στίχων της επί του Όρους Ομιλίας του Κυρίου «υμείς εστε το άλας της γης», ομιλίαν του Διευθυντού του Σχολείου κ. Τζώρτζ Σάαδε, πατριωτικά και Παλαιστινιακά άσματα και Παλαιστινιακούς χορούς διά της μουσικής, η οποία, ως ειπώθη, είναι η γλώσσα συνεννοήσεως, συνεργασίας και επικοινωνίας των λαών.

Η τελετή συμπεριέλαβεν ωσαύτως τας προσφωνήσεις των εκπροσώπων εξ ονόματος των αποφοίτων της Σχολής Αραβιστί, Αγγλιστί και Ελληνιστί. Εις αυτάς ετονίσθη ότι οι απόφοιτοι αποχωρούν της Σχολής μετά 12 έτη φοιτήσεως, εφωδιασμένοι δι’ όλων των εφοδίων διά σπουδάς και εργασίαν εις την παλαίστραν της ζωής, και εξεφράσθη η ευγνωμοσύνη αυτών προς το Πατριαρχείον και την Σχολήν διά την εγκύκλιον Παιδείαν αυτών και την Ρωμαιορθόδοξον Παιδείαν εις την Ρωμαιορθόδοξον Εκκλησίαν, εις την πόλιν των Ποιμένων, εις την οποίαν το πρώτον απεκαλύφθη εις τους προγόνους αυτών Ποιμένας το μυστήριον της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Διαβάστε εδώ:  Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Εορτή του Αγ. Γεωργίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η τελετή επεσφραγίσθη διά του λόγου του Μακαριωτάτου, αναγιγνωσκομένου διά στόματος π. Ήσσα Μούσλεχ, καθηγητού της Σχολής και εκπροσώπου των Μ.Μ.Ε. του Πατριαρχείου και της απονομής του τίτλου ενί εκάστω των αποφοίτων μετά της Πατρικής ευχής δι’ επιτυχείς σπουδάς και επιτυχή προσανατολισμόν και επαγγελματικήν καλήν σταδιοδρομίαν.

Η τελετή κατέληξε με την επίδοσιν τιμητικής διακρίσεως εις τον Έλληνα Γενικόν Πρόξενον, τον εκπρόσωπον της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον ηγούμενον του Χωρίου των Ποιμένων Αρχιμανδρίτην π. Ιγνάτιον, τον π. Ήσσα Μούσλεχ, τους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Δημαρχίας και με την επίδοσιν ανθοδέσμης εις τον Μακαριώτατον και κατέληξε με την απαγγελίαν του Ύμνου της Σχολής και του Παλαιστινιακού Εθνικού Ύμνου.