Αντιδράσεις σχισματικών Μητροπολιτών των Σκοπίων στην ένταξη στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας

Loading...


Εκτός από τη δημόσια τοποθέτηση του Μητροπολίτη Βαρδαρίου, Αγαθάγγελου, ο οποίος τάχθηκε κατά της ένταξης της «μακεδονικής εκκλησίας» στο Βουλγαρικό Πατριαρχείο χαρακτηρίζοντας την, ως πολιτική κίνηση, και ένας ακόμη μητροπολίτης διαφώνησε με τη νέα προσέγγιση για την επίλυση του εκκλησιαστικού ζητήματος.

Υψηλοί εκκλησιαστικοί κύκλοι της πΓΔΜ αποδίδουν την προσέγγιση στο βουλγαρικό πατριαρχείο στον μητροπολίτη Στρώμνιτσας, Ναούμ, ο οποίος είναι ο μόνος που υπερασπίσθηκε δημόσια την κίνηση προς τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του σλαβικού «Kanal 5» κατά τη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου το θέμα τέθηκε σε συζήτηση, αλλά δεν είχε καταλήξει κάπου. Ο αρχιεπίσκοπος Στέφαν δήλωσε, όμως, ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Διαβάστε εδώ:  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος

Από τη βουλγαρική πλευρά αναφέρεται ότι οι Βούλγαροι μητροπολίτες θα λάβουν την απόφασή τους στη Σύνοδο της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου αλλά οι πιθανότητες να γίνει αποδεκτό το αίτημα της Εκκλησίας των Σκοπίων είναι ελάχιστες.

Η ημερήσια εφημερίδα της Σόφιας «24Ωρες» γράφει ότι υπάρχουν δύο επιλογές στη Σύνοδο των Βουλγάρων μητροπολιτών, είτε η πρόταση να απορριφθεί αμέσως, είτε να ζητηθεί η γνώμη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr