Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για τα θύματα της πυρκαγιάς στο rock club του Βουκουρεστίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πραχόβας, βοηθός επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, Τιμόθεος, χοροστάτησε την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015, στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο των θυμάτων, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Club «Collective» στο Βουκουρέστι, στις 30 Οκτωβρίου του 2015, μετά την οποία 60 άτομα, κυρίως νέοι άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τιμόθεος είπε ότι στο εγγύς μέλλον «η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή του Βουκουρεστίου προτίθεται να τοποθετήσει ένα μαρμάρινο σταυρό στη θέση τού υπάρχοντος ξύλινου σταυρού, όπου οι οικογένειες των θανόντων θα μπορούν να προσευχηθούν, να ανάβουν κανδήλι και κεριά και να μνημονεύουν τα ονόματά τους».

«Όταν θυμόμαστε κάποιον στις προσευχές μας, αυτό σημαίνει ότι έχουμε διατηρήσει αυτό το άτομο στη φροντίδα και στην αγάπη μας», είπε επίσης ο Θεοφιλέστατος. Ο Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής του Βουκουρεστίου μίλησε επίσης για τη σημασία των τεσσαρακονθήμερων μνημοσύνων:

«Η Εκκλησία μας διδάσκει ότι την 40ή μέρα μετά το πέρασμα της ψυχής από αυτόν τον κόσμο, η ψυχή του τεθνεώτος παρίσταται ενώπιον του Κριτηρίου, οφείλοντας να δώσει λόγο στον Δίκαιο Κριτή για ό,τι αυτός ή αυτή έχει πράξει κατά τη διάρκεια αυτής της ζωής. Αυτές οι προσευχές μάς δείχνουν ότι η αγάπη είναι πιο ισχυρή από το θάνατο.

Μας δείχνουν, επίσης, ότι η αγάπη δεν μπορεί να φονευθεί από την ταφόπετρα και μας βεβαιώνουν ότι με αυτές τις προσευχές, «ημείς οι έχοντες ελπίδα», ελπίζουμε επίσης να είμαστε μία μέρα μαζί με αυτούς που αγαπήσαμε, με αυτούς με τους οποίους έχουμε έλθει σε κοινωνία».

Με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τιμόθεο, πολλοί κληρικοί και πιστοί Του συμπροσευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών των αδικοχαμένων νέων ανθρώπων.

Πηγή: www.basilica.ro

1512rom.jpg
1512rom1.jpg
1512rom2.jpg
1512rom3.jpg
1512rom4.jpg
1512rom5.jpg
1512rom6.jpg
1512rom7.jpg


Ετικέτες