Στην Πάφο βρέθηκε σήμερα ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Loading...


Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κύπρο ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης ο 10ος επισκέφθηκε το μεσημέρι την Ιερά Μητρόπολη Πάφου.

Τον συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Εκεί τους υποδέχθηκαν πλήθος κόσμου με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο.

Ακολούθησε δοξολογία στον καθεδρικό ναό Αγίου Θεοδώρου. Καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ανάφερε στην ομιλία του ότι «στον τόπο μας όπως και στον δικό σας τόπο, τελεσιουργείται το μυστήριο της σωτηρίας των ανθρώπων και ιερουργείται το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, αδιάκοπα, από τα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού μέχρι σήμερα , παρά τις ποικίλες δυσκολίες, τις συστροφές των καιρών και τις ιδιοτροπίες της ιστορίας. Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι γιατί στο πρόσωπό σας χαιρετίζουμε όλο το δεινώς δοκιμαζόμενο ποίμνιό σας, το οποίο διώκεται, εκπατρίζεται, φονεύεται, για ένα και μοναδικό λόγο: Την εις τον αληθινόν Θεόν πίστη του».

Ο Πατριάρχης στην αντιφώνηση του ανάφερε ότι ανάμεσα σε άλλα η εκκλησία της Κύπρου και η εκκλησία της Αντιοχείας έχουν τις καλύτερες σχέσεις από τις πρώτες μέρες του χριστιανισμού και ότι αυτή η επίσκεψη σημαίνει πολλά και αποτελεί ένδειξη ότι είμαστε μια οικογένεια στην Ορθόδοξη εκκλησία.

Ο Πατριάρχης αφού πρόσφερε αναμνηστικό δώρο στον Μητροπολίτη Πάφου ανέβηκε στο μέγα συνοδικό της ιεράς Μητρόπολης όπου είχε συνάντηση με τις αρχές της πόλης και έδωσε την ευλογία του στους μαθητές που πήγαν να τον υποδεχθούν.

Αύριο το πρωί θα μεταβεί με την συνοδεία του στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.Ετικέτες