Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ: 7 χρόνια στον πατριαρχικό θρόνο

Loading...


Σήμερα 30 Σεπτεμβρίου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Δανιήλ γιορτάζει επτά χρόνια από την ενθρόνιση του ως Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Σήμερα το πρωί ο Πατριάρχης της Ρουμανίας θα χοροστατήσει στην Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό, επικουρούμενος από ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου, ​​ιερείς και διακόνους.

Μετά την Θεία Λειτουργία, στις 11.30 (ώρα Ρουμανίας), θα τελεστεί δοξολογία ως ευχαριστία στο Θεό για τα οφέλη που παραχώρησε κατά τη διάρκεια των επτά ετών της πατριαρχικής υπηρεσίας.

Στη συνέχεια, θα παραδοθούν συγχαρητήρια μηνύματα εκ μέρους των κρατικών κεντρικών και τοπικών αρχών και ορισμένων άλλων δημόσιων ιδρυμάτων.

Αρχιερείς της Ιεράς Συνόδου και μέλη της Εθνοσυνέλευσης, εκπρόσωποι των κεντρικών και τοπικών κρατικών αρχών, προσωπικότητες του δημόσιου βίου της Ρουμανίας,  μέλη της μόνιμης συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Εκκλησίας και της Ιεράς Επαρχιακής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής του Βουκουρεστίου , κληρικοί και λαϊκοί θα παρακολουθήσουν την όλη εκδήλωση. Ετικέτες