Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας με του Ιερείς της Μητρόπολης Ιωαννουπόλεως (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τους Ιερείς της Μητρόπολης Ιωαννουπόλεως και Πρετόριας στη Νότιο Αφρική συναντήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος.

Ο Μακαριώτατος τους ενημέρωσε για τα μελλοντικά σχέδια του Πατριαρχείου στην αφρικανική ήπειρο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου: «Την Δευτέρα 19η Ιανουαρίου ε.έ, η Α.Θ.Μ. ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄επισκέφθηκε τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, όπου τον ανέμεναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός και όλοι οι κληρικοί.

Ευλογώντας και χαιρετώντας τον καθένα ξεχωριστά, κατευθύνθηκε στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος του Μητροπολικού οίκου, όπου αναπέμθηκε δέηση.

Κατόπιν ο οικείος Ποιμενάρχης πήρε τον λόγο και, καλωσορίζοντας τον Μακαριώτατο εκ μέρους όλων των κληρικών και δοξολογώντας τον Θεό για την συμπλήρωση δεκαετούς ευκλεούς Πατριαρχικής Διακονίας Του, εξέφρασε τις ευχές για μια δεύτερη έτι καρποφόρα και καλλίκαρπη δεκαετία Πατριαρχίας Του στον Θρόνο του Ευαγγελιστού Μάρκου.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος, αφού ευχαρίστησε όλους για τις ευχές, ενημέρωσε για τα έργα και την πορεία του Πατριαρχείου μας ανά την αφρικανική ήπειρο και για τα σχέδιά Του, συν Θεώ, για το μέλλον.

Απηύθυνε πατρικές συμβουλές αγάπης κατά την ενάσκηση των ιερατικών καθηκόντων τους και εξέφρασε την Πατριαρχική ευαρέσκεια για την μέχρι σήμερον παρουσία τους στις κατά τόπους Ενορίες.

Ευχαρίστησε όλους για την διακονία τους εδώ, στην μακρινή αυτή αφρικανική χώρα και ευχήθηκε καλή, ευλογημένη, ειρηνική και δημιουργική χρονιά».

2201pretoria.jpg
2201pretoria1.jpg
2201pretoria2.jpg
2201pretoria3.jpg


Ετικέτες