Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στο Σοβέτο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Συνεχίζοντας την επίσκεψή του στη Νότιο Αφρική, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος σε σχολείο στο Σοβέτο,

Η περιοχή βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας Γιοχάνεσμπουργκ και στο σχολείο τα παιδιά διδάσκονται και ελληνικά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου: «Στα πλαίσια της Ποιμαντικής Επισκέψεως Του στην Νότιο Αφρική, η Α.Θ.Μ. ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ επισκέφθηκε την Τρίτη 20η Ιανουαρίου ε.έ. πρίν το μεσημέρι στην περιοχή Σοβέτο του Γιοχάννεσμπουργκ το Jabuvu East Primary School, στο οποίο υπάρχει πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας υπό την διεύθυνση της εκπαιδευτικού κας Άβας Παπαθεοφίλου εδώ και είκοσι χρόνια.

Τον Μακαριώτατο υποδέχτηκαν κυβερνητικοί παράγοντες, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου κ.Πέτρος Νακούζης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Νοτίου Αφρικής κ.Τάσος Χριστοφόρου με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και η διεύθυνση του σχολείου.

Διακόσιοι και πλέον μαθητές επεφύλαξαν θερμώτατη υποδοχή στον Μακαριώτατο, κρατώντας στα χέρια τους Ελληνικές και Νοτιοαφρικανικές σημαίες και τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος και της χώρας τους.

Ακολούθησε εορταστική εκδήλωση όπου τα παιδιά εξέφρασαν στον υψηλό επισκέπτη τους και με τον δικό τους τρόπο την χαρά και τον ενθουσιασμό τραγουδώντας, χορεύοντας και απαγγέλοντας ποιήματα, πολλά απ΄αυτά στην Ελληνική γλώσσα.

Ο Υπουργός Παιδείας της περιοχής Gauteng κ. Jacob Mamalolo εξέφρασε την χαρά του καλοσωρίζοντας τον Μακαριώτατο και μιλώντας με πολύ θερμά λόγια για την Ελλάδα και την συμβολή της στον παγκόσμιο πολιτισμό, παρότρυνε τους μαθητές να μαθαίνουν την Ελληνική γλώσσα, που είναι γλώσσα οικουμενικής εμβέλειας για την παιδεία, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Μακαριώτατος από την πλευρά Του εξέφρασε τον θαυμασμό και την χαρά Του για την τόσο σοβαρή προσπάθεια που γίνεται από την κα Παπαθεοφίλου στο σχολείο αυτό, συνεχάρη όλους τους καθηγητές και απευθυνόμενος στους μαθητές ζήτησε με ζήλο να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, να καλλιεργούν τις γνώσεις που τους προσφέρονται και να μην ξεχνούν ότι είναι το μέλλον της Νοτίου Αφρικής, είναι τα παιδιά του Μαντέλα που τόσο εκείνος αγάπησε και τόσους αγώνες έδωσε για την ελευθερία, την αγάπη, την αξιοπρέπεια.

Η διεύθυνση του σχολείου είχε ετοιμάσει τέσσερες βασιλόπιτες τις οποίες ο Μακαριώτατος ευλόγησε και έκοψε μαζί με τους επισήμους στην γιορτή αυτή. Κατόπιν μοίρασε σε όλα τα παιδιά σχολικά και άλλα δώρα, προσφορά της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Νοτίου Αφρικής».

2201soweto.jpg
2201soweto1.jpg
2201soweto2.jpg
2201soweto3.jpg
2201soweto4.jpg
2201soweto5.jpg
2201soweto6.jpg


Ετικέτες