Ο Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος με τον Πατριάρχη των Μελχιτών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Συνάντηση με τον Μελχίτη Πατριάρχη είχε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄.

Στην εθιμοτυπική συνάντηση, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για θέματα της επικαιρότητας και κυρίως για τη σφαγή των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας: «Την 10η Ιανουαρίου ε.έ. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, παρουσία του Σεβ.Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας και του Θεοφ.Επισκόπου Ναυκράτιδος κ. Μελετίου, δέχθηκε εθιμοτυπικώς στην Πατριαρχική Έδρα, τον ευρισκόμενον εν Αιγύπτω, Μελχίτη Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ.Γρηγόριον Γ’, τον οποίον συνόδευαν οι Σεβ. Μητροπολίτες κ.Γεώργιος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αιγύπτου και Σουδάν, κ.Ιωσήφ, Γενικός Επίτροπος Ιεροσολύμων και λοιποί Κληρικοί.

Κατά την συνάντηση ο Μελχίτης Πατριάρχης ενημέρωσε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για την οδυνηρή κατάσταση των χριστιανών στη Συρία, καθώς και τον τραγικό απολογισμό του πολέμου, όπου 60.000 χριστιανοί τυγχάνουν πρόσφυγες, 100 και πλέον ναοί κατεστράφησαν, ενώ 8.000 άνθρωποι από τα περίχωρα της Δαμασκού σιτίζονται από την Εκκλησία ημερησίως.

Ο Μακαριώτατος εκ μέρους του δήλωσε, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με τους λοιπούς Προκαθημένους των Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής για το θέμα των προσφύγων, τη αρωγή του Ἐλληνα Επιτρόπου για θέματα Μετανάστευσης στην Ευρωπαική Ένωση κ.Δημ. Αβραμόπουλου.
Επίσης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις μελλοντικές ιεραποστολικές περιοδείες του για το νέον έτος, ενώ ο κ. Γρηγόριος εξέφρασε τον θαυμασμό του για το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας χαρακτηρίσας τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο «Απόστολο Παύλο της Αφρικανικής Ηπείρου».

Μετά την ανταλλαγή ευχών και αναμνηστικών δώρων, οι επισκέπτες ξεναγήθησαν στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Πατριαρχικού Σκευοφυλακίου».

1101alex.jpg
1101alex1.jpg
1101alex2.jpg


Ετικέτες