Οι Μοναχές στο Μοναστήρι της Γεωργίας Khareba και οι Ποιμενικοί Καυκάσου

Loading...


Η 7η Απριλίου στη Γεωργία σηματοδοτεί την Ιερά Ημέρα του Ευαγγελισμού και ονομάζεται Khareba.

Ο Καθολικός-Πατριάρχης Γεωργίας, Ηλίας II τέλεσε τη λειτουργία της γιορτής στον Καθεδρικό του Svetitskhiveli.

Η Khareba είναι η γιορτή της αναγγελίας που έγινε από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ στην Παναγία για τη γέννηση του Ιησού Χριστού. Σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη, ενώ η Παναγία διάβαζε τη Βίβλο, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ εμφανίστηκε και της είπε ότι θα σύντομα θα γεννήσει ένα γιο, ο οποίος θα ονομαζόταν Ιησούς.

Σε σχέση με αυτή την ημέρα σας παρουσιάζουμε την φωτογραφία που τραβήχτηκε στη Μονή της Γεωργίας Khareba στην πόλη της Καρέλη όπου οι μοναχές μεγαλώνουν αξιολάτρευτα κουτάβια Ποιμενικών Καυκάσου. Το μοναστήρι φιλοξενεί τον τάφο της Μαριάμ Batonishvili, της κόρης του ισχυρού γεωργιανού βασιλιά Erekle II. Η εκκλησία χτίστηκε το 1850.Οι μοναχές εγκαταστάθηκαν εδώ πριν από μερικά χρόνια, οπότε και χτίστηκαν κατοικήσιμοι χώροι κοντά στην εκκλησία. Ο Ποιμενικός Καυκάσου είναι μια αρχαία ράτσα σκύλου δεν χρειάζεται ειδική εκπαίδευση για να κάνει τη δουλειά του καλά. Είναι ένα σκυλί φύλακας από τη φύση του.

Όπως λένε οι μοναχές, ποτέ δεν θα σταθεί στα δυο πόδια του ή θα φέρει στον κύριό του το ραβδί, όπως κάνει το γερμανικό ποιμενικό. «Είναι πάρα πολύ υπερήφανος και αλαζονικός για να εκτελεί τέτοια καθήκοντα» – εξηγούν.tilegrafima.gr