Με τον Πατριάρχη Σερβίας τα έβαλε ο Αλβανός πρωθυπουργός

Loading...


Πυρ και μανία ο Ράμα κατά του Ειρηναίου
 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε από τους προκαθήμενους της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο της Αλβανίας, τον Πατριάρχη Ειρηναίο της Σερβίας και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις δηλώσεις του Σέρβου Πατριάρχη κατά την παραμονή του στα Τίρανα.

Η τηλεόραση ‘Α1 Report’, επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές πληροφοριών, αναφέρει ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός κράτησε σθεναρή στάση κατά των δηλώσεων του Σέρβου Πατριάρχη για το Κοσσυφοπέδιο, σημειώνοντας ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος χρησιμοποίησε μια θρησκευτική εκδήλωση για να την μετατρέψει σε πολιτικό ζήτημα. Ο Ράμα, σημειώνει το δημοσίευμα, χαρακτήρισε τις δηλώσεις ως περιφρόνηση της «θρησκευτικής μας πίστης».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας είπε χαρακτηριστικά «Είμαστε εξοργισμένοι και μας προσβάλει με τις δηλώσεις».

Ο Σέρβος Πατριάρχης είπε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα Τίρανα δήλωσε ότι «Το Κόσοβο είναι ιερό σερβικό έδαφος».

Λόγω αυτής της δήλωσης, ο Ράμα μποϊκόταρε το ορθόδοξο επίσημο δείπνο που πραγματοποιήθηκε την εσπέρα της Κυριακής, αμέσως μετά τη χειροτονία Μητροπολίτη στον Ορθόδοξο καθεδρικό ναό της «Αναστάσεως του Χριστού», στα Τίρανα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Σέκουλι.

Ο Ράμα μποϋκοταρε και δεν παρέστη στο επίσημο δείπνο στα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού της «Αναστάσεως με αφορμή τις δηλώσεις του Σέρβου Πατριάρχη, κ. Ειρηναίου ότι το Κόσοβο είναι ιερή γη για το Σέρβικο λαό.

Τα εγκαίνια του Νέου Καθεδρικού Ναού της «Αναστάσεως του Κυρίου» στα Τίρανα είναι αναμφισβήτητα μια ιστορική στιγμή που έζησε η Ορθοδοξία και ένωσε όλους τους πιστούς ορθοδόξους, πλην, τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Ήταν η κατάλληλη ευκαιρία του Ράμα να κάνει μια σύγχρονη πολίτικη, να στρέψει για μια μέρα τα φώτα και να φωτίσει την χώρα του, την Αλβανία, να αλλάξει έστω για μια μέρα την εικόνα της. Μια χαμένη ευκαιρία που δεν ήξερε να την εκμεταλλευτή καθώς τα Τίρανα για μια μέρα ήταν η Μητρόπολη της Ορθοδοξίας. Να σημειώσουμε ότι, ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν είχε δείξει την ίδια ευαισθησία όταν ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Κόσοβο παρουσία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα είπε την φράση » Το Κόσοβο είναι Τουρκία και Τουρκία είναι Κόσοβο»Ετικέτες