Καταργούνται τα Θρησκευτικά στη Σερβία

Loading...


Τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων όλων των παραδοσιακών θρησκειών και των θρησκευτικών οργανώσεων της Σερβίας προκάλεσε η πρόταση να αφαιρεθεί από το πρόγραμμα σπουδών το μάθημα των Θρησκευτικών. 

 Συγκεκριμένα, στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης της Σερβίας, S. Verbich προτείνε να αφαιρεθo;yn από το πρόγραμμα σπουδών του σχολείου, δύο μαθήματα επιλογής, τα Θρησκευτικά και η αγωγή του πολίτη. Η πιθανή κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών στα δημόσια σχολεία προκάλεσε την έντονη κριτική από τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. Στα τέλη Δεκεμβρίου, η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει διαμαρτυρηθεί για την πρόταση του Υπουργού.

Την εβδομάδα που πέρασε εκπρόσωποι όλων των παραδοσιακών θρησκειών και των θρησκευτικών οργανώσεων της χώρας εξέδωσαν κοινή διαμαρτυρία ενάντια στην πρόθεση των σερβικών αρχών. Σε αυτήν εκφράζουν την «ισχυρή αγανάκτησή» τους ειδικά επειδή το τρέχον έτος στη Σερβία εορτάζεται η δέκατη πέμπτη επέτειος της επιστροφής της θρησκευτικής εκπαίδευσης στα σχολεία της χώρας.

Κατηγορούν επίσης τον υπουργό για αναχρονιστική θέση.

 Ετικέτες