Ζει εν Χριστώ ο Ελληνισμός της Διασποράς! (φωτο)

Loading...


Εόρτασε χθες 18η Αυγούστου και επίσημα η Ελληνορθόδοξη Παροικία του όμορφου Πορτ Ελίζαμπεθ της Νοτίου Αφρικής  ,την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Κυρίας Θεοτόκου.

Πλήθος κόσμου παρέστει και συμμετείχε εις την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλής Ελπίδος κκ. Σέργιος, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο της Παροικίας Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Βασιλάκο.
Εφέτος ο Ελληνισμός της Παροικίας μας, είχε την ιδιαίτερη τιμή να έχει ανάμεσά του και τον αγαπητό σε όλους μας Ύπατο Αρμοστή  της Κύπρου μας κ. Πέτρο Νακούζη, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κοινότητά μας και συζήτησε με τους αδελφούς μας συνέλληνες Κυπρίους τα ζητήματα και προβλήματα που τους απασχολούν .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρεσχέθη από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Πρόδρομο Γιανάκαλη και το Κοινοτικό Συμβούλιο επίσημο γεύμα προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, του αγαπητού κ. Πρέσβη, και του νέου Διδασκάλου του Ελληνικού μας Σχολείου κ. Γεωργίου Σιμτσή, σημειωτέον δε ότι το Σχολείο του Πορτ Ελίζαμπεθ τους τελευταίους οκτώ μήνες στερείτω Διδασκάλου με αποτέλεσμα να στερούνται τα Ελληνόπουλα της Ελληνικής Παιδείας.

1
1
1

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr