«Θρησκευτική Ελευθερία – ένας δρόμος για την Ειρήνη» (φωτο)

Loading...


Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας, με αφορμή τα ονομαστήρια της Α.Θ.Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου πραγματοποίησε όπως κάθε χρόνο την ετήσια δεξίωσή της, στο Μητροπολιτικό Κέντρο στην Βόννη.

Προσκεκλημένοι ήταν προσωπικότητες από τις εκκλησίες, εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου, από πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, διπλωμάτες κ.α. από πλευράς γερμανικής και ελληνικής. Παρόν ήταν και ο νέος Πρέσβης της Ελλάδος στο Βερολίνο κ. Παναγιώτης Ζωγράφος.
Στην εκδήλωση έγινε αναφορά και στην συμπλήρωση των 50 ετών από την επίσημη ίδρυση της Μητροπόλεως.

Το άνοιγμα της εκδηλώσεως έγινε με Δοξολογία, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Γερμανίας και Εξάρχου Κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνου.

Τον πανηγυρικό με τίτλο: «Θρησκευτική Ελευθερία – ένας δρόμος για την Ειρήνη» εκφώνησε ο καθολικός επίσκοπος του Aachen, Dr. HeinrichMussinghoff.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας απένειμε τον Χρυσό Σταυρό, Α΄ Τάξεως της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας στον μεγάλο ευεργέτη και πρόεδρο ανοικοδομήσεως του ιερού ναού Προφήτη Ηλιού Φραγκφούρτης κ. Στέφανο Χατζηνικολάου.

Η εκδήλωση έκλεισε με εορταστικό πρόγραμμα που ακολούθησε στην αυλή του Μητροπολιτικού Κέντρου.

alt
alt
alt
alt
alt
alt