Θ. Σπυρόπουλος, συντονιστής του ΣΑΕ: Να ενώσει τις δυνάμεις του ο Ελληνισμός

Loading...


Την ανάγκη ο ελληνισμός να ενώσει τις δυνάμεις του για να ξεπεράσει τις δυσκολίες, όσο ανυπέρβλητες και αν φαντάζουν επισημαίνει ο συντονιστής της Περιφέρειας ΗΠΑ του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (2006-2012), Θεόδωρος Σπυρόπουλος, στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου.
Ολόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής:
“Αφορμή για στοχασμό, προβληματισμό και έμπνευση για το μέλλον που οικοδομούμε σήμερα, αποτελεί η φετινή επέτειος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Ο εορτασμός του κορυφαίου αυτού γεγονότος της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας συμπίπτει με την ευμετάβλητη και ρευστή διεθνή συγκυρία, μέσα στην οποία τα αδέλφια μας στην Ελλάδα και Κύπρο δοκιμάζονται από σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, άγνωστα στη νεότερη γενιά Ελλήνων.

Με συναίσθημα χρέους στις επιγενόμενες γενεές και με έγνοια για την πατρίδα, η παρούσα συγκυρία επιβάλει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, όσο ανυπέρβλητες κι αν φαντάζουν. Πηγή έμπνευσης και κίνητρο αποτελούν οι μνήμες ηρωισμού των Αγωνιστών του 1821, που με περίσσιο πατριωτισμό σήκωσαν το λάβαρο των ακατάλυτων για τον Ελληνισμό αξιών: της Αξιοπρέπειας, της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας.

Η θυσία των Ηρώων του ΄21 για υπερατομικά ιδανικά ας λειτουργήσει ως διαφωτιστική δύναμη και οδηγός για την υπερίσχυση του συλλογικού έναντι του ατομικού. «Γκρεμίζοντας» τα τείχη της ατομικότητας, όσοι αγαπούμε πραγματικά την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, ας εμβαπτιστούμε στο αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα και Παιδεία,ισχυρά θεμέλια του Έθνους μας. Η επιλογή αυτή αποτελεί μονόδρομο για την ανάταση, ανάδειξη και ακτινοβολία του Ελληνισμού διεθνώς.

Σφυρηλατώντας την υπερατομική συνείδηση ας θυμηθούμε το πάντοτε επίκαιρο μήνυμα του Στρατηγού Μακρυγιάννη: «Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί, και πολιτικοί και στρατιωτικοί, και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί να τη φυλάμε κι όλοι μαζί, και να μη λέγει ούτε ο δυνατός “εγώ”, ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς “εγώ”; όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει “εγώ”. Όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λέμε “εμείς”. Είμαστε στο “εμείς” κι όχι στο “εγώ”».

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής μας επετείου και της θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εύχομαι σε όλους υγεία και προκοπή.

Η συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις της Ομογένειας τις ημέρες αυτές, διατρανώνει την αποφασιστικότητά όλων μας να κρατήσουμε ψηλά την ελπίδα και τη σημαία του Ελληνισμού, όπως επιτάσσει η Ιστορία μας, δηλώνοντας περίτρανα ότι οι Έλληνες του Εξωτερικού θα σταθούν, για άλλη μία φορά, στο ύψος των περιστάσεων.

Με θερμούς πατριωτικούς χαιρετισμούς

Θ. Γ. Σπυρόπουλος”