Τέλος στην αγωνία των ομογενών για τη φορολογία τους με 4 ρυθμίσεις

Loading...


Με τέσσερις απλές ρυθμίσεις στο άρθρο 43 του νόμου 4141, η ελληνική πολιτεία δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα του φορολογικού πιστοποιητικού των ομογενών.

Έτσι, όσοι έχουν ή αποκτήσουν πραγματικό εισόδημα στην Ελλάδα θα μπορούν τώρα να δηλώσουν κάτοικοι εξωτερικού και να υποβάλουν μαζί με τη φορολογική τους δήλωση, είτε μία βεβαίωση ότι είναι φορολογικοί κάτοικοι άλλου κράτους, είτε εκκαθαριστικό ή αντίγραφο της εκεί δήλωσης τους.
«Mετά από συστηματικές προσπάθειες επιλύθηκε το θέμα και το νέο πλαίσιο παρέχει σημαντική ευελιξία» είπε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, με αποκλειστική δήλωσή του, στη web tv του ΑΠΕ- ΜΠΕ (http://www.amna.gr) o υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας.

Έτσι, πολύ πριν του αναμενομένου, παίρνει τέλος η αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων ομογενών για το νέο καθεστώς φορολογίας τους στην Ελλάδα. Η κραυγή αγωνίας για τη διευθέτηση της διπλής φορολόγησης είχε εκφραστεί με πολύ ένταση από τους ομογενείς, σε όλες τις περιοδείες του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Τσιάρα. Τόσο στις χώρες της Ευρώπης όσο και στην Αμερική και κυρίως την Αυστραλία. Έτσι με τις ρυθμίσεις αυτές το ζήτημα επιλύθηκε μολονότι δέκα μέρες πριν, στις 29 Μαρτίου είχε δοθεί και σχετική παράταση προθεσμίας των δικαιολογητικών μέχρι τις 28 Ιουνίου.

«Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ της ελληνικής πολιτείας και της ομογένειας μπορούν να οικοδομηθούν μόνο πάνω στις βάσεις της αξιοπιστίας» είπε σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος σε θέματα αποδήμου ελληνισμού Κώστας Τσιάρας, αναφερόμενος στις νέες ρυθμίσεις.tilegrafima.gr