Να προστατευθεί ο Πατριάρχης

Loading...


του Θεόδωρου Καλμούκου

Είχαν κυκλοφορήσει και στο παρελθόν πληροφορίες, κυκλοφόρησαν και προχτές για μεθόδευση δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο μη γένοιτο, στις 29 Μαϊου που είναι η μαύρη μέρα της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στους Τούρκους, πράγμα το οποίο οφείλει να μας προβληματίσει.

Γιʼ αυτό νομίζω πολύ σωστά έπραξε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και ζήτησε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την μεσολάβηση του για να προστατεύεται ο Πατριάρχης κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο ίδιος ο Πατριάρχης, σωστά λέγοντας και πράττοντας, εξακολουθεί να εκπληρώνει την αποστολή και τα καθήκοντα του άφοβος και απτόητος έχοντας εμπιστοσύνη στο Θεό, πλην όμως οφείλει παράλληλα να προσέχει διότι φανατισμένοι και φρενόληπτοι κυκλοφορούν πολλοί και διάφοροι, δυστυχώς παντού, και ιδιαίτερα στην Τουρκία.

Θα το πούμε για μία ακόμα φορά πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι λοιποί ιεράρχες, οι κληρικοί κι αυτοί οι λιγοστοί Ελληνες που απόμειναν στην Κωνσταντινούπολη είναι πραγματικοί ήρωες διότι κρατούν ακοίμητη και άσβηστη τη φλόγα του Γένους.