ΗΠΑ-Μασαχουσέτη: Οι ξενιτεμένοι Ελληνες ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα

Loading...


ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ-Του Θεοδώρου Καλμούκου-Η ιστορική κοινότητα του Αγίου Γεωργίου Λιν Μασαχουσέτης ετοιμάζεται να γιορτάσει «χαρμοσύνως» τα Χριστούγεννα, όπως είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο επί 21 χρόνια ιερατικός της πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσουκαλάς.

Η κοινότητα επιδίδεται σε ιερά έργα φιλανθρωπίας ανακουφίζοντας εκατοντάδες ανθρώπους από την πόλη του Λιν που έχουν ανάγκη βοηθείας. Ο π. Γεώργιος είπε ότι «τα παιδιά ετοιμάζουν γλυκίσματα, cup -cakes, τα πουλούν και συγκέντρωσαν 675 δολάρια για να βοηθήσουν το πρόγραμμα Caring & Sharing».

Οι δασκάλες του Ελληνικού και Κατηχητικού σχολείου της κοινότητας Αγίου Γεωργίου του Λιν.
φωτογραφιεσ: Peter Katsos
Εξήγησε ότι «με το πρόγραμμα αυτό βοηθούμε τους ηλικιωμένους και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Υπάρχουν 550 τέτοιες οικογένειες Αμερικανών συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη και 40 με 50 ηλικιωμένοι οι οποίοι είναι μοναχικοί, δεν έχουν κανέναν και τους εφοδιάζουμε με τρόφιμα». Ο π. Γεώργιος είπε ακόμα πως «φέτος συγκεντρώσαμε τριπλάσιο αριθμό παλτών, πάνω από 200, για τους άστεγους αγοράσαμε πολλά καινούργια και μερικά μεταχειρισμένα ελαφρώς τα οποία καθαρίσαμε. Αγοράσαμε επίσης και κασκόλ, γάντια, μπότες. Επίσης, δώρα για δύο σπίτια που έχομε υιοθετήσει τα οποία ονομάζονται half way houses στα οποία διαμένουν μονογονεϊκές οικογένειες, και επίσης δίνουμε και χρήματα για να προμηθευτούν φαγητά για 50 οικογένειες».

Αναφορικά με τις Ακολουθίες, είπε ότι «θα κάνουμε την Κυριακή στις 24 τη Θεία Λειτουργία, την Κυριακή το βράδυ τον Μέγα Εσπερινό των Χριστουγέννων και ανήμερα των Χριστουγέννων τον Ορθρο και τη Θεία Λειτουργία».

Σύμφωνα με τον π. Γεώργιο, η κοινότητα «αποτελείται από 500 οι οποίες πληρώνουν, αλλά υπάρχουν κι άλλοι, φτάνουμε τις 600 οικογένειες».

Το εκκλησίασμα του Αγίου Γεωργίου του Λιν Μασαχουσέτης παρακολουθεί με ενδιαφέρον την αναπαράσταση της Γέννησης του Χριστού από τα παιδιά του Ελληνικού και Κατηχητικού Σχολείου. Διακρίνεται ο π. Γεώργιος Τσουκαλάς.
Είπε πως «έρχονται και νέα μέλη διότι έχουμε καλό ελληνικό σχολείο, ωραία προγράμματα, χορούς, μαθαίνουν μουσική τα παιδιά» και συμπλήρωσε πως «προσπαθούμε δεν το βάζουμε κάτω 50 με 60 παιδιά που έρχονται στο ελληνικό σχολείο Τρίτη και Πέμπτη και τα άλλα που έρχονται το Σάββατο». Για το Κατηχητικό είπε ότι υπάρχουν «προβλήματα την Κυριακή γιατί τα παιδιά είναι αναμεμειγμένα με τα Αθλητικά».

Συνέχισε, λέγοντας πως «οι ψάλτες μας ωραίοι, η χορωδία μας επίσης, η εκκλησία είναι όμορφα στολισμένη κι ο κόσμος μπαίνει μέσα, αισθάνεται και καταλαβαίνει ότι είναι Χριστούγεννα. Μαθαίνουμε τα παιδιά του ελληνικού και του κατηχητικού σχολείου να ψάλλουν για να ανανεωθεί η χορωδία και να υπάρξει συνέχεια».tilegrafima.gr