Η επέτειος του ΟΧΙ στην Ελληνική Κοινότητα Πορτ Ελίζαμπεθ Νοτίου Αφρικής (φωτο)

Loading...


Με κάθε λαμπρότητα εόρτασε η Ελληνική Ομογένεια του Πορτ Ελίζαμπεθ της Νοτίου Αφρικής, σήμερα Κυριακή 27 Οκτωβρίου την μεγάλη Εθνική επέτειο του ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού και των εκπροσώπων του ,απέναντι στις Φασιστικές δυνάμεις του άξονος, στις 28 Οκτωβρίου του 1940.

Ετελέσθει χθες στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου  η Θεία Λειτουργία μετά της Ιεράς Δοξολογίας, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων εις το Ηρώων της Κοινότητάς  μας από το Προεδρείο της Παροικίας, εκπροσώπους του Σωματείου της Νεολαίας μας και το Ελληνικό Σχολείο.
Έπειτα εις την μεγάλη Αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητάς μας, έλαβε μέρος η Σχολική εορτή, μία εορτή ,που παρόμοιά της είχε χρόνια να ζήσει ο Ελληνισμός της πόλεώς μας, με την συμμετοχή όλων των παιδιών μας κάθε ηλικίας ,από ενός έτους έως και του εκατοστού!

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον νέο και δραστήριο Δάσκαλο του Σχολείου μας, τον κ. Γεώργιο. Αστερ. Τσιφτσή, και τον Εφημέριό μας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Βασιλάκο για την εργατικότητά τους ,για την άριστη συνεργασία τους, και για την θαυμάσια  παρουσία της νεολαίας μας στην σημερινή εκδήλωσή μας, μία παρουσία που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία για την συνέχιση και εις το διηνεκές της παρουσίας του Ελληνισμού στο πολύ μακρινό από την Ελλάδα και την Κύπρον μας ,Πορτ Ελίζαμπεθ.

1
1
1

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr  Ετικέτες

 • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr