Επιτέλους δόθηκε η άδεια για την ανέγερση του χολ της Αγίας Αικατερίνης Μάλβερν

Loading...


Στη φωτο η αρχιτεκτονική μακέτα του νέου χολ

Της Ευγενίας Παυλοπούλου

Η Ενορία Αγίας Αικατερίνης Μάλβερν θα αποκτήσει τελικά νέο χολ στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και αίθουσες για την στέγαση του Ελληνικού σχολείου της Ενορίας.

Η άδεια για την ανέγερση του νέου χώρου δόθηκε την Τρίτη και μετά από δίχρονο αγώνα για τη χορήγησή της.
Υπενθυμίζουμε ότι το χολ Αγίας Αικατερίνης καταστράφηκε από πυρκαγιά πριν από τέσσερα χρόνια περίπου και από τότε τόσο ο εφημέριος της ενορίας πατήρ Ανδρέας Παπαδημητρόπουλος, όσο και ο αρχιτέκτονας που ανέλαβε να βγάλει την άδεια για το νέο χολ, κ. Κώστας Μοσχογιάννης, από την εταιρία MOREA Architects, αλλά και η ελληνική παροικία της περιοχής, έδωσαν στην κυριολεξία «μάχη» για να καταφέρουν να πάρουν την άδεια οικοδόμησης του νέου χολ.

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να το καταφέρουμε» δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ο πατήρ Ανδρέας αναφερόμενος στο γεγονός ότι γείτονες της περιοχής αντέδρασαν έντονα στην οικοδόμηση του χολ με αποτέλεσμα η ενορία να συρθεί στο διαιτητικό δικαστήριο VCAT.

Η ενορία αναγκάστηκε να ξοδέψει $50,000 για την εκπροσώπησή της στο διαιτητικό δικαστήριο VCAT ενώ αυτή η περιπέτεια δεν στοίχησε μόνο χρήμα αλλά και χρόνο η όλη διαδικασία καθυστέρησε την έκδοση αδείας για πάνω από ένα χρόνο.

Η όλη διαδικασία έκδοσης της άδειας διήρκησε τουλάχιστον δύο χρόνια.
«Τέλος καλό, όλα καλά» δήλωσε ο υπεύθυνος αρχιτέκτονας, Κώστας Μοσχογιάννης, ο οποίος μας πληροφόρησε ότι το νέο χολ της εκκλησίας θα είναι διώροφο. «Το ισόγειο θα είναι ο χώρος εστίασης στον οποίο θα συμπεριλαμβάνεται και κουζίνα, ενώ στον πάνω όροφο του κτιρίου θα στεγαστεί το σχολείο της Ενορίας» είπε ο κ. Μοσχογιάννης, προσθέτοντας ότι το νέο κτίριο δεν θα κτισθεί στο σημείο που βρισκόταν το παλιό αλλά πίσω από το ναό και αυτό γιατί ο ναός θεωρείται διατηρητέο κτίριο από την αρμόδια υπηρεσία και για λόγους αισθητικής η υπηρεσία απαγόρευσε το χτίσιμο του εκεί που βρισκόταν το προηγούμενο χολ.

Ο πατήρ Ανδρέας ανέφερε πως το κόστος του νέου χολ θα κοστίσει περίπου $2 εκ. ενώ αυτή τη στιγμή η ενορία έχει εξασφαλίσει το ποσό του $1,5 εκατ.
«Λάβαμε το ποσό του $1,300,000 από την ασφάλεια και έχουμε ήδη καταφέρει τη συλλογή $200,000 ακόμα, συνεπώς βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Θα ήταν ιδανικό αν είχαμε άλλες $600,000 για να κατασκευάσουμε υπόγειο πάρκινγκ αλλά δεν πειράζει με τη βοήθεια του Θεού και εδώ που φτάσαμε είμαστε χαρούμενοι» είπε ο πατήρ Ανδρέας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Μοσχογιάννη οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου θα αρχίσουν στις αρχές του 2014 για την αποπεράτωσή του θα χρειαστούν τουλάχιστον 12 μήνες. «Θα ήθελα να πω σε όλους τους ενορίτες που αμφέβαλλαν κατά καιρούς αν θα τα καταφέρουμε ότι όλα πάνε ρολόι και ελπίζω ότι μετά απ’ αυτή τη τελευταία περιπέτεια με το VCAT, ο δρόμος για τη κατασκευή του κτιρίου είναι πλέον ορθάνοικτος».