Επίσκεψη της Άντρης Αναστασιάδη στο ελληνικό σχολείο της κοινότητας Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ

Loading...


Επαφές στη Νέα Υόρκη πραγματοποιεί και η πρώτη Κυρία της Κύπρου

Νέα Υόρκη: Η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  Άντρη Αναστασιάδη, επισκέφθηκε χθες το πρωί το Ελληνοαμερικανικό Σχολείο «Βασίλειος Σπυρόπουλος» της κλοινότητας Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης.

Την κ. Αναστασιάδη υποδέχθηκαν θερμά οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, καθώς και οι ιερείς και παράγοντες της κοινότητας και η διεύθυνση του σχολείου.
Προς τιμή της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου η χορωδία του σχολείου παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η κ. Αναστασιάδη επισκέφθηκε διάφορες τάξεις του σχολείου και συνομίλησε με πολλούς μαθητές καθώς και παιδιά του νηπιαγωγείου.
Μιλώντας στους παρευρισκόμενους εξέφρασε τα συγχαρητήρια της ιδίας καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα μεγάλα επιτεύγματα που συνεχίζει να σημειώνει το σχολείο στην εκπαίδευση των νέων Ελληνοαμερικανών. Υπογράμμισε ιδιαίτερα την μεγάλη εκτίμηση και τις ευχαριστίες προς την κοινότητα του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ, καθώς και προς την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής στο σύνολο της, για την μεγάλη προσφορά και τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει στην παιδεία των νέων της ομογένειας.

Την κ. Αναστασιάδη συνόδευε η Γενική Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κα Κούλα Σοφιανού.

Το μεσημέρι η Πρώτη Κυρία της Κύπρου παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε η σύζυγος του Γενικού-Γραμματέα κα Ban Soo-taek προς τιμή των συζύγων όλων των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων που συμμετέχουν στις εργασίες της 68ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ενώ το βράδυ συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο επίσημο δείπνο που διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής.tilegrafima.gr