Εορτασμός Θεοφανείων στο Μόναχο

Loading...


Παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε, χθες, στο ηλιόλουστο Μόναχο η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στον ποταμό Ίσαρ, που διασχίζει την πόλη.

Στην τελετή παρέστησαν ο επίσκοπος Αρίστης Βασίλειος, ο μητροπολίτης Διοκλείας, Κάλλιστος Γουέρ (Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας), ο αρχιερατικός επίτροπος Βαυαρίας, Απόστολος Μαλαμούσης, ο αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς.

Εκπρόσωποι του Καρδιναλίου Μονάχου και της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Βαυαρίας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι τη κυβέρνησης της Βαυαρίας και του δήμου Μονάχου παρέστησαν και απηύθυναν εγκάρδιους χαιρετισμούς.

Όλοι οι ομιλητές απένειμαν τα εύσημα στους Έλληνες Ορθοδόξους του Μονάχου για τη θρησκευτική και πνευματική τους ζωή και την πολιτιστική τους προσφορά στην κοινωνία της γερμανικής πόλης.Ο δε πρώτος δήμαρχος Κρίστιαν Ούντε ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες του Μονάχου αποτελούν το άριστο πρότυπο της ενσωμάτωσης των αλλοδαπών στη γερμανική κοινωνία.

Ο επίσκοπος Αρίστης Βασίλειος και ο αρχιερατικός επίτροπος Βαυαρίας π. Απόστολος Μαλαμούσης επέδωσαν στον δήμαρχο τιμητικό δίπλωμα, με τον τίτλο «Ένας φιλέλληνας στην Ίσαρ-Αθήνα» (όπως αποκαλείται το Μόναχο), για τη μακροχρόνια συμμετοχή του στον αγιασμό των υδάτων του ποταμού Ίσαρ. Η τιμητική αυτή διάκριση παρέχεται από την Αρχιερατική Επιτροπεία Βαυαρίας σε Βαυαρούς φιλέλληνες που εργάστηκαν και εργάζονται με ιδιαίτερο ζήλο για την καλλιέργεια των ελληνοβαυαρικών σχέσεων.

Τρεις κολυμβητές, ένας Έλληνας, ο Οδυσσέας Χατζηαντωνίου, αλλά και δύο Βαυαροί, ανέσυραν από τα παγωμένα νερά του ποταμού, τον τίμιο Σταυρό.

Την τελετή παρακολούθησαν περίπου 1.500 Έλληνες και Βαυαροί.