Εκατό χιλιάδες δολάρια από τους ομογενείς για τα Ελληνόπουλα

Loading...


Συγκινητική ήταν η κίνηση των ομογενών της Αμερικής, οι οποίοι παρέδωσαν επιταγή 100.000 δολαρίων, ως πρώτο χρηματικό ποσόν, αποκλειστικά για να βοηθηθούν παιδιά στην Ελλάδα που έχουν ανάγκη.
Το χρηματικό ποσό παρέδωσε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμο.

Μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην ομιλία του έστειλε το μήνυμα πως «θα ξαναβρούμε τον δρόμο μας».
Μιλώντας στο Εκκλησίασμα, ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι στην Ελλάδα «υπάρχει πολύς πόνος, αλλά θα περάσουν αυτά, είμαστε σίγουροι», προσθέτοντας: «Θα κρατήσουμε την ψυχή μας δυνατή». Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη της ενότητας, επισημαίνοντας ότι «χρειαζόμαστε όλοι».

Για την Ομογένεια της Αμερικής είπε ότι «εδώ βρίσκεται μια Ελλάδα, έξω από την Ελλάδα, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων όλων των εποχών».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε αναφορά στη «συγκινητική και συμβολική προσφορά» μιας ηλικιωμένης χήρας στην Κύπρο που έχασε δυο παιδιά στον πόλεμο και η οποία πούλησε κάτι πολύ προσωπικό της αντικείμενο, που αποτελούσε κειμήλιο για την οικογένειά της, για να προσφέρει το ποσό για το ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας. «Αυτό το Γένος, όπου και να βρίσκεται, δεν θα χαθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος.

Ως προσωπικό δώρο, ο κ. Δημήτριος πρόσφερε στον κ. Ιερώνυμο Εγκόλπιο (ψηφιδωτό) με την εικόνα του Αποστόλου Παύλου.

Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου, οι προξενικές αρχές των δυο χωρών, διευθυντές ελληνικών υπηρεσιών, άλλοι ιεράρχες και κληρικοί και εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων.