Ανοιξαν οι ναοί στην κοινότητα του Σολτ Λέικ Σίτι στη Γιούτα

Loading...


Οι πρωταγωνιστές του μελοδράματος της κοινότητας Σωλτ Λέικ Σίτυ της Γιούτα: Από αριστερά  Μητροπολίτης Ντένβερ Ησαΐας, π. Μιχαήλ Κουρεμέτης και π. Ματθαίος Γκίλμπερτ

Του Θεόδωρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ανοιξαν οι ναοί της Αγίας Τριάδος και του Προφήτη Ηλία της κοινότητας του Σολτ Λέικ Σίτι στη Γιούτα, σύμφωνα με σημείωμα που έστειλαν στα μέλη της κοινότητας με e-mail οι ιερείς Μιχαήλ Κουρεμέτης και Ματθαίος Γκίλμπερτ.

Στο σημείωμά τους αναφέρουν ότι «με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ησαΐα θα επιστρέψουμε στη Λειτουργική ζωή της κοινότητας και οι ιερείς θα επιστρέψουν ώρες γραφείου τους. 
Στη διάρκεια αυτού του περασμένου μήνα τα μυστήρια, βαπτίσεις, γάμοι και κηδείες δεν σταμάτησαν ποτέ και όποιοι Ορθόδοξοι ενορίτες που ήταν στα νοσοκομεία έτυχαν φροντίδας πνευματικής εφόσον είχαμε ειδοποιηθεί».

Τονίζεται ότι η πρώτη Λειτουργία τελέστηκε, χτες Πέμπτη, εορτή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου σε αμφότερους τους ναούς, ενώ την Κυριακή θα τελεστεί κανονικά η Λειτουργία με Ορθρο στις 8:30.

Υπενθυμίζεται, όπως είχε αποκαλύψει ο «Εθνικός Κήρυξ», πως στις 2 Αυγούστου 2013 ο Μητροπολίτης Ντένβερ Ησαΐας έκλεισε την κοινότητα του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα με επιστολή του, με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2013, προς τον πρόεδρο Δημήτριο Τσαγκάρη και το κοινοτικό συμβούλιο με την οποία τους έλεγε ότι οι τρεις ιερείς Μιχαήλ Κουρεμέτης, Ματθαίος Γκίλμπερτ και Ηλίας Κούκος «δεν θα τελέσουν καμία απολύτως Λειτουργία, Μυστήριο (γάμους ή βαπτίσεις) ή Ακολουθία μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης, αρχίζοντας από την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013».

Ο Μητροπολίτης Ησαΐας πήρε την απόφαση αυτή αντιδρώντας σε απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου να περικοπούν οι μισθοί των τριών ιερέων κατά 40% επειδή η κοινότητα δεν έχει χρήματα να καλύψει την μισθοδοσία τους.Ετικέτες